Έναρξη Δασοπυροφυλάξεων για το 2020 ανακοίνωσε ο ΕΔΑΣΑ


Επί των επάλξεων είναι για άλλη μία χρονιά τα μέλη του ΕΔΑΣΑ – Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής, που απευθύνει έκκληση συμμετοχής σε όσους ενδιαφέρονται.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η ενεργοποίηση των πολιτών σήμερα κρίνεται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ για την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, αλλά και τον έγκαιρο εντοπισμό και την κατάσβεσή τους. Για ακόμα μια χρονιά, ο Ε.ΔΑΣ.Α διοργανώνει εθελοντική δασοπυροφυλάξη στην Πάρνηθα: μια δραστηριότητα που εστιάζει στην έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών για ενδεχόμενα συμβάντα δασικών πυρκαγιών, ενώ αποτελεί και μία ανεπανάληπτη εμπειρία για τους εθελοντές που συμμετέχουν. Οι πυροφυλάξεις ξεκινούν τη Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020!

Καλούμε παλιούς και νέους εθελοντές να συμβάλλουν και φέτος στην υλοποίηση ενός και μόνο στόχου, την διαφύλαξη του τελευταίου «πνεύμονα» της Αττικής, του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Το αντάλλαγμα είναι ανεκτίμητο! Μια βραδιά μόνο αρκεί και αποτελεί μια πρώτης τάξεως απόδραση από την ζέστη της Αθήνας στο έναστρο, δροσερό πυροφυλάκιο Σκίπιζας και στο πυροφυλάκιο Κατσιμιδίου, προσφέροντας ανεπανάληπτη θέα και την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς».

Συνεχίζοντας ο ΕΔΑΣΑ επισημαίνει πως: «Οι νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο με δυνατότητα διανυκτέρευσης των εθελοντών εντός των πυροφυλακίων. Μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές οποιοδήποτε άτομο άνω των 18 ετών, με στοιχειώδη φυσική κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς επικεφαλής της ομάδας πυροφύλαξης είναι πάντοτε
εκπαιδευμένα μέλη του Ε.ΔΑΣ.Α. Οι πυροφυλάξεις γίνονται βάσει του υπηρεσιακού σχεδιασμού και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε μαζί μας :
Τηλέφωνο : 6906824871 – 2105200680 – Δευτέρα ως Παρασκευή 17:30 – 20:30
Website : https://www.edasa.gr
Email : edasa@edasa.gr
Email για πυροφυλάξεις: pyrofylaxi@edasa.gr
Λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στις πυροφυλάξεις: http://www.edasa.gr/pyrofylaxeis_symmetoxi/

To προφίλ του ΕΔΑΣΑ:
Ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) είναι περιβαλλοντικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με κυριότερο σκοπό του την κινητοποίηση των κατοίκων της Αττικής στην εθελοντική δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής, καθώς και την παροχή βοήθειας – στο μέτρο του δυνατού- προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης ορεινών δασικών πυρκαγιών. Συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Δασαρχεία της Αττικής. Στα 33 χρόνια του ιστορικού του Ε.ΔΑΣ.Α. καταμετρώνται:
Πάνω από 2750 πυροφυλάξεις
Πάνω από 240 αναγγελίες πυρκαγιών
Πάνω από 7400 ώρες περιπολίας των πυροσβεστικών μας οχημάτων

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο