Ένα εκατομμύριο δολάρια σε 21χρονη για το πρώτο της μυθιστόρημαΜόλις στα 21 της χρόνια, η Λονδρέζα Faridah Àbíké-Íyímídé υπέγραψε συμφωνία ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το πρώτο της μυθιστόρημα, με τον εκδοτικό οίκο Macmillan. Πρόκειται για το Ace of Spades, ένα λυκειακό θρίλερ εμπνευσμένο από τις εμπειρίες που είχε ως μαύρη και μουσουλμάνα μαθήτρια και φοιτήτρια, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2021.

Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι δύο μαύροι μαθητές σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν ποιος διασπείρει κουτσομπολιά εις βάρος τους, τα οποία απειλούν να τους καταστρέψουν όχι μόνο το όνομα, αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

«Συχνά στον εκδοτικό χώρο, πολλοί μαύροι συγγραφείς δε βρίσκουν υποστήριξη, οπότε ήταν θαυμάσιο που είδα ότι δεν προσπάθησαν να με “ρίξουν”. Ήθελαν να δείξουν ότι ενδιαφέρονται και πραγματικά το εκτίμησα αυτό. Ήμουν απλώς μία άφραγκη φοιτήτρια, που έγραφε για να δημιουργήσει μερικούς φανταστικούς φίλους. Πάντα ήθελα να γίνω συγγραφέας και σκέφτηκα ότι το πανεπιστήμιο ήταν η καλύτερη εποχή για να δοκιμάσω νέα πράγματα, διότι μετά θα έπρεπε να βρω μια κανονική δουλειά», δήλωσε η Faridah Àbíké-Íyímídé στην εφημερίδα Guardian.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο