Ένα μπεστ σέλερ που άργησε 15 χρόνιαΤο 2005, ο συγγραφέας Peter May έγραψε ένα βιβλίο με φόντο ένα Λονδίνο σε καραντίνα, εν μέσω μίας εφιαλτικής πανδημίας με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Τότε, οι εκδοτικοί οίκοι το απέρριψαν, πιστεύοντας πως ήταν γελοία η ιδέα ότι στη σύγχρονη εποχή θα μπορούσε μια μεγαλούπολη σαν το Λονδίνο να «κατεβάσει ρολά» εξαιτίας ενός ιού. Έτσι, το χειρόγραφο έμεινε καταχωνιασμένο σε κάποιο συρτάρι.

Μέχρι που η πανδημία του κορονοϊού έφερε ξανά το βιβλίο του May, με τίτλο Lockdown, στο προσκήνιο. Όταν στις 18 Μαρτίου μίλησε στον εκδότη του γι’ αυτό, εκείνος του ζήτησε να του το στείλει. Το επόμενο πρωί έλαβε ένα μήνυμα: «Πρέπει να το εκδώσουμε τώρα». Πράγματι, μέσα σε δύο εβδομάδες το e-book ήταν διαθέσιμο προς πώληση στην Ευρώπη, ενώ έναν μήνα μετά ακολούθησε και η έντυπη έκδοσή του, όπως και η κυκλοφορία του στις ΗΠΑ.

Πάντως, κάνοντας την έρευνά του για το βιβλίο 15 χρόνια πριν, ο May ήταν καλά προετοιμασμένος για όσα συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες. «Είμαι παρανοϊκός από τότε. Τζελ χεριών, πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας όταν ταξιδεύω με αεροπλάνο… Μάλιστα, έχω μαντιλάκια μαζί μου και σκουπίζω το τραπεζάκι, γιατί ξέρω ότι αν ο άνθρωπος που κάθισε εκεί πριν από μένα είχε γρίπη ή έστω ένα κρυολόγημα, έχει αφήσει τον ιό σε όλη την επιφάνεια και θα είναι εκεί για τις επόμενες 72 ώρες», δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο