Ένα ποτό μπορεί να βοηθήσει τη σκέψη – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να βελτιώνει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες, αναφέρει έρευνα στο JAMA Network Open.

Άντρες που κατανάλωναν λιγότερα από 15 ποτά την εβδομάδα και γυναίκες που έπιναν λιγότερα από 8 ποτά εβδομαδιαίως είχαν 34% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν νοητική εξασθένηση και 29% λιγότερες να εμφανίσουν εξασθένηση της πνευματικές κατάστασης σε σχέση με όσους δεν έπιναν ποτέ.

Η έρευνα υπέδειξε ότι χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνδεόταν με καλύτερή γενική νοητική λειτουργία και ανάκληση λέξεων, νοητική κατάσταση και λεξιλόγιο σε μεσήλικες ή ηλικιωμένους άντρες και γυναίκες στις ΗΠΑ.

Δήλωσαν ότι χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνδεόταν και με βραδύτερη νοητική εξασθένηση.

Οι ερευνητές εστίασαν στην κατανάλωση αλκοόλ και τη νοητική εξασθένηση σχεδόν 20,000 Αμερικανών ενηλίκων με μέση ηλικία τα 62 έτη.

Γενικά, όσοι κατανάλωναν χαμηλές έως μέτριες ποσότητες αλκοόλ την εβδομάδα είχαν καλύτερη απόδοση σε διάφορες αξιολογήσεις νοητικής λειτουργίας σε σχέση με όσους έπιναν πολύ ή καθόλου.

Για παράδειγμα, ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν χαμηλότερα σκορ σε τεστ για ανάκληση λέξεων και λεξιλογίου. Το τεστ ανάκλησης λέξεων μετρούσε πόσες λέξεις μπορούσαν οι συμμετέχοντες να θυμηθούν άμεσα ή 5 λεπτά μετά την ανάγνωση λίστας 10 λέξεων.

Η βέλτιστη δόση αλκοόλ που συνδεόταν με καλύτερη νοητική λειτουργία ήταν 10-14 ποτά την εβδομάδα για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Πηγές: JAMA Network Open.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο