Έρευνα:  ο κορωνοϊός επιτίθεται και στον πλακούντα  – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Νέα έρευνα έδειξε ότι ο κορωνοιός επιτίθεται στον πλακούντα της εγκύου.

Οι ερευνητές του Northwestern University στο Σικάγο θέλησαν να εντοπίσουν τα ιστοπαθολογικά ευρήματα γυναικών με COVID-19  κατά την εγκυμοσύνη.

Ανακάλυψαν ότι ο πλακούντας γυναικών με σοβαρή λοίμωξη από SARS-CoV-2 έχει υψηλότερα ποσοστά τραυματισμού.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Pathology, και αποκάλυψε ότι υπάρχουν ενδείξεις  ανεπαρκούς ροής αίματος από τη μητέρα στο εμβρύου και δημιουργίας θρόμβων στον πλακούντα.

Ο Dr. Jeffrey Goldstein, δήλωσε ότι τα περισσότερα από αυτά τα μωρά γεννήθηκαν κανονικά στο τέλος της εγκυμοσύνης, μετά από κατά τα άλλα φυσιολογικές κυήσεις, επομένως δεν θα περίμενε κάποιος να βρει κάτι λάθος με τον πλακούντα, αλλά ο κορωνοϊός φαίνεται να προκαλεί κάποιον τραυματισμό σε αυτόν.

Έρευνα παρέχει στοιχεία σχετικά με το πώς ο κορωνοϊός θα μπορούσε να προκαλεί αλλαγές στον πλακούντα. Επιπλέον δείχνει τις πιθανές επιπλοκές της πανδημίας στην υγεία των εγκύων και των εμβρύων τους.

Η έρευνα έγινε σε 16 εγκύους με  COVID-19 που θα γεννούσαν μεταξύ 18 Μάρτιου και 5 Μαΐου.  

Από αυτές τις γυναίκες μια εμφάνισε αποβολή.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το τρίτο τρίμηνο ο πλακούντας γυναικών με COVID-19 ήταν σημαντικά πιο πιθανό να εμφανίζει τραυματισμό του πλακούντα.

Ο πλακούντας των εγκύων με COVID-19 έδειξε επίσης τραυματισμό αγγείων της μητέρας και θρόμβους.

Οι έγκυες θα πρέπει να περιληφθούν στους ασθενείς που έχουν υψηλό κίνδυνο για COVID-19, θεωρούν ερευνητές.

Τα ευρήματα ρίχνουν φως στην επίδραση της λοίμωξης από τον ιό στις εγκύους.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πώς παρακολουθούν ται οι έγκυες.

Σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Public Health Agency of Sweden  έδειξε ότι σε σύγκριση με μη εγκύους, οι έγκυες και οι λεχώνες COVID-19 έχουν ισχυρότερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Η έρευνα κατέληξε ότι έγκυες θα πρέπει να είναι προσεχτικές όσον αφορά τις πιθανόν σοβαρές συνέπειες της λοίμωξης με SARS-CoV-2 και αυτές με επιπλέον παράγοντες κινδύνου όπως υπερβάλλον βάρος, παχυσαρκία και διαβήτη κύησης θα πρέπει να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο