Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν (1964-2020)Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 56 ετών ο Ισπανός συγγραφέας Κάρλος Ρουίθ Θαφόν (Carlos Ruiz Zafón), στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, τα τελευταία δύο χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο Θαφόν εξέδωσε οκτώ μυθιστορήματα, που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από 38 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο πολυδιαβασμένος Ισπανός συγγραφέας μετά τον Θερβάντες και τιμήθηκε με πολλά βραβεία για το έργο του.

Λάτρευε τη γενέθλια πόλη του, Βαρκελώνη, που αποτελεί αγαπημένο φόντο της συγγραφικής δουλειάς του. Τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του, Η σκιά του ανέμου, Το παιχνίδι του αγγέλου, Ο αιχμάλωτος του ουρανού, Ο λαβύρινθος των πνευμάτων (τόμοι Ι και ΙΙ), πλέκουν τον μύθο γύρω από το Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων με τρόπο τόσο ιδιοφυή, ώστε ο αναγνώστης φτάνει στην καρδιά της ιστορίας από όποιον τόμο κι αν πιάσει την αρχή της.

Στη χώρα μας, τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο