Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας του «Πρωτάρη», Τσαρλς Γουέμπ (1939-2020)Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών ο συγγραφέας Τσαρλς Γουέμπ, γνωστός κυρίως για το μυθιστόρημά του Ο πρωτάρης, του οποίου η μεταφορά στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν άφησε ιστορία.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε το 1962, είχε ικανοποιητικές πωλήσεις, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν το ντεμπούτο του, όμως ο Γουέμπ απεχθανόταν τη φήμη και τον πλούτο, κι έτσι πούλησε τα δικαιώματα του μυθιστορήματος έναντι 20.000 δολαρίων και δεν εισέπραξε ούτε σεντ από τις πολλές θεατρικές παραστάσεις που έχουν βασιστεί σε αυτό. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε αρχικό από τον Πάπυρο το 1970 (μτφρ. Τασσώ Καββαδία) και κατόπιν από τον Κέδρο το 2008 (μτφρ. Πάνος Σταθόγιαννης).

Ο Γουέμπ με τη σύζυγό του έζησαν μία λιτή ζωή, πρώτα στην Καλιφόρνια και έπειτα στην Αγγλία, όπου ο συγγραφέας εξέδωσε το 2001 το μυθιστόρημα New Cardiff, 25 χρόνια μετά το τελευταίο του βιβλίο. Και αυτό μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, με τίτλο Hope Springs και πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο