Έχουμε στη διάθεσή μας πόρους για την επίλυση προβλημάτων – News.gr


«Θα δώσουμε μεγαλύτερο αγώνα για να κρατήσουμε ζωντανές τις ελληνικές επιχειρήσεις», τόνισε ο υφ. Οικονομικών

Ξεκάθαρος ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης, για την στήριξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας μέσω των διαθέσιμων πόρων της κυβέρνησης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Καιρίδη.

«Η κυβέρνηση κρατάει διαθέσιμους πόρους προκειμένου να μπορεί να επιλύει προβλήματα», ανέφερε ενώ χαρακτήρισε τις ελληνικές επιχειρήσεις με… υπερβακτήρια, λέγοντας ότι «πέρασαν όλα αυτά που πέρασαν τα δέκα χρόνια της ύφεσης και αφού επιβιώνουν, τους έρχεται τώρα ακόμα μεγαλύτερη ύφεση. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να δώσουμε έναν μεγαλύτερο αγώνα για να τις κρατήσουμε ζωντανές».

Ο υφυπουργός δεν δίστασε να αναγνωρίσει το τεράστιο πρόβλημα τραπεζικού δανεισμού που έχουν επιχειρήσεις υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή μπήκε με την λογική ότι αυτοί οι εθνικοί πόροι, έχουν ανάλογες δεσμεύσεις με αυτές που έχουν και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Τέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου αναφορικά με το πρόβλημα επιχειρήσεων με ακάλυπτες επιταγές το χρονικό διάστημα 10 έως 30 Μαρτίου που ξέσπασε η πανδημία του κοροναϊού, ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε το Σώμα ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί τούτου.

Σχετικά Tags

επιστρεπτέα προκαταβολή Θόδωρος Σκυλακάκης

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο