Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου για την “βίαιη απολιγνιτοποίηση στη Μεγαλόπολη”“Η καταστροφική επιλογή της βίαιης απολιγνιτοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση γίνεται για τη Μεγαλόπολη ακόμη πιο εγκληματική με την επιλογή της να κλείσει την τηλεθέρμανση, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών προμηθευτών φυσικού αερίου” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”.

Παρατηρεί ότι “η κυβέρνηση μετά την ακύρωση των έργων σύνδεσης του φυσικού αερίου από τη ΡΑΕ στις πόλεις της Πελοποννήσου, προχωρά στην κατασκευή δικτύων στη Μεγαλόπολη για παροχή φυσικού αερίου για θέρμανση και κάθε άλλη χρήση με την προμήθεια φυσικού αερίου από ιδιώτες προμηθευτές. Η διορισμένη από τη κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ τηρεί απαράδεκτη στάση.
Υπονομεύει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και λειτουργεί και σε βάρος και των ιδίων των συμφερόντων της διότι αρνείται να συνδέσει την τηλεθέρμανση με την 5η μονάδα συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο”.
Η “Αγωνιστική Συνεργασία” εκτιμά ότι “κυβέρνηση και διορισμένη διοίκηση επιλέγουν να μην συνδέσουν την τηλεθέρμανση με την 5η μονάδα Φ.Α. στη Μεγαλόπολη αλλά να επιβαρύνουν τους πολίτες της Μεγαλόπολης, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιωτών προμηθευτών Φ.Α., αφού θα τους προσφέρουν υποχρεωτικά έτοιμη πελατεία”. Καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς “για συνέχιση του αγώνα για την αποτροπή της βίαιης απολιγνιτοποίησης και το πρόωρο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και τη διεκδίκηση λειτουργίας της τηλεθέρμανσης απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης της ΔΕΗ, έτσι ώστε να μην ακυρωθεί μια σημαντική επένδυση και να ολοκληρωθεί η σύνδεση στο σύνολο της πόλης, αξιοποιώντας και το ποσό που πρόσφατα εγκρίθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ”. Αναφέρει πως “στο σχεδιασμό ανάπτυξης του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης η ένταξη στο δίκτυο του φυσικού αέριου από τη δημόσια ΔΕΔΑ και μόνο από δημόσιο φορέα είναι πολύ σημαντική, διότι θα δώσει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και γι’ αυτό αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Πελοποννήσου”. Και έχει την άποψη ότι “όσοι δεν αντιστέκονται ούτε στα εγκληματικά σχέδια για κλείσιμο της τηλεθέρμανσης είναι υπόλογοι στην κοινωνία της Μεγαλόπολης”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο