Αναβάλλονται για Σεπτέμβριο η απονομή των βραβείων «Jean Moréas» και το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης ΠάτραςΛόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από την πανδημία του κορονοϊού, η οργανωτική και η επιστημονική επιτροπή των διεθνών βραβείων «Jean Moréas» και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας (Patras World Potery Festival) αναβάλλει τη διά ζώσης πραγματοποίησή τους στις προγραμματισμένες ημερομηνίες και ανακοινώνει τη διεξαγωγή τους από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι προσκεκλημένοι και η βραχεία λίστα των υποψηφίων για βράβευση, καθώς και τα μεγάλα βραβεία, θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Την ανακοίνωση υπογράφουν, εκ μέρους του Culture Book, των διοργανωτών και των αντίστοιχων επιτροπών, οι: Αντώνης Δ. Σκιαθάς, προεδρεύων του Γραφείου Ποιήσεως, και
Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών βραβείων «Jean Moréas» και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας (Patras World Poetry Festival).

Σχετικά με τα βραβεία «Jean Moréas»

Πρόκειται για την ετήσια διοργάνωση κατά την οποία απονέμονται τα Βραβεία «Jean Moréas» για την ελληνική ποιητική τέχνη και την ελληνική ποιητική παραγωγή σε όλο της το φάσμα. Είναι αναγνωρίσιμα πανελλαδικά και αφορούν τις ποιητικές συλλογές που εκδόθηκαν καθ’ όλο το προηγούμενο έτος από αυτό της απονομής. Αναφέρονται τόσο σε νέους πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές και ποιήτριες, όσο και σε αναγνωρισμένους με δόκιμο ποιητικό έργο. Η εκδήλωση χαίρει μεγάλης εκτίμησης του λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού Ελληνικού Κύκλου. Συγκεκριμένα, απονέμονται τα εξής:

– Μεγάλο βραβείο για το «σύνολο του ποιητικού έργου και τη συνολική προσφορά στα ελληνικά γράμματα»
– Μεγάλο διεθνές βραβείο σε ελληνιστή που προάγει τα ελληνικά γράμματα ανά τον κόσμο
– Βραβείο για την «καλύτερη ποιητική συλλογή του έτους»
– Βραβείο «πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή»

Την επιτροπή βράβευσης συγκροτούν Έλληνες και Ελληνίδες καθηγητές και καθηγήτριες πανεπιστημίων που θα αξιολογήσουν το έργο των τιμώμενων.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο