Ανακοινώθηκαν 16 θάνατοι και 1494 νέα κρούσματα


Άλλους 16 νεκρούς μέτρησε τη Δευτέρα η Ιταλία, ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 1.494. Όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το τελευταίο 24ωρο τα τεστ ήταν σαφώς περιορισμένα, αφού δεν ξεπέρασαν τις 51.000.

Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (295), στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (211) και στο Βένετο (183).

Όπως μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Rai, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών που είναι θετικοί στον ιό και παρουσιάζουν επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος (όπως πνευμονίες) , οι οποίες αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, την περασμένη ‘Ανοιξη.

Παράλληλα, αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύονται 254 ασθενείς.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει την Ισπανία και τη Γαλλία με κάθε μορφή αναγκαίας βοήθειας, για την όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο