Αναμνηστικό νόμισμα των 2 λιρών για την Άγκαθα ΚρίστιΜε ένα αναμνηστικό νόμισμα των 2 λιρών γιορτάζει το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας τα 100 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι, τον Οκτώβριο του 1920. Το νόμισμα θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και από διάφορα μέταλλα, και ανάλογα με την κατασκευή του θα στοιχίζει από 10 έως και 1.115 λίρες.

Όπως διευκρίνισε η Clare Maclennan, διευθύντρια αναμνηστικών νομισμάτων του Βασιλικού Νομισματοκοπείου, το σχέδιο του νομίσματος βασίζεται στα κομμάτια ενός παζλ, που αντιπροσωπεύουν τις διάσημες σεναριακές ανατροπές που επιφύλασσε η συγγραφέας στα μυθιστορήματα μυστηρίου της, ενώ περιλαμβάνει και ορισμένα στοιχεία που παραπέμπουν στη συγγραφέα, όπως το δηλητήριο, το αγαπημένο της φονικό όπλο. Επίσης, το σχέδιο φέρει την υπογραφή της Άγκαθα Κρίστι, ενώ στο χείλος του νομίσματος αναγράφεται η διάσημη φράση «Little Grey Cells», του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

«Το παζλ αποδείχθηκε ως η καλύτερη μεταφορά για ένα μυστήριο της Άγκαθα Κρίστι: Μόνο όταν το τελευταίο κομμάτι που λείπει, μπει στη θέση του, μόνο τότε μπορεί να δει κανείς ολόκληρη την εικόνα», σχολίασε ο David Lawrence, ο οποίος σχεδίασε το νόμισμα.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο