Ανησυχία επιστημόνων από εικόνες συνωστισμού-Συστάσεις του Υπ. Υγείας-ΝΟΤΑΜ για Βουλγαρία, Ρουμανία (video)


Την ανησυχία των επιστημόνων προκαλεί η μεγάλη συγκέντρωση κρουσμάτων κορονοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα συνωστισμού είναι η μεγαλύτερη έγνοια των ειδικών, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Νέες συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας για τη σωστή χρήση της μάσκας αλλά και της ασπίδας προσώπου, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένοι. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού. Πρόκειται για έναν 57χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Με αρνητικό τεστ COVID- 19 θα εισέρχονται στην Ελλάδα όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία, σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (notam) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Η νέα οδηγία θα ισχύει από την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020. Οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου στη Χαλκίδα. Δεν κρατήθηκαν οι αποστάσεις κατά την περιφορά της εικόνας στην πόλη της Χαλκίδας.

Εν τω μεταξύ, σε εγκύκλιο του Yπουργείου Υγείας με συστάσεις προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επισημαίνεται πως οι ασπίδες προσώπου προσφέρουν χαμηλότερο βαθμό προστασίας σε σχέση με τις μη ιατρικές μάσκες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως εναλλακτική λύση.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο