Ανησυχία στον ΙΣΑ για την εξάπλωση του κορωνοϊού – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα για τη διασπορά του κορωνοϊού, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Τονίστηκε μεταξύ άλλων, η ανάγκη να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα διαγνωστικά τεστ σε κάποιες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα σε όσους έχουν επιστρέψει από προορισμούς με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και εργάζονται σε επαγγελματικούς χώρους που μπορούν να συντελέσουν στη διασπορά του ιού.

Έγινε αναφορά στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συνέβαλε σημαντικά στην αναχαίτηση της επιδημίας και επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική.

Συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης του ΙΣΑ, για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασπορά του ιού.

Παράλληλα, τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που παραπληροφορούν το κοινό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, διασπείροντας απόψεις για την επιδημία που δεν συνάδουν με τα επιστημονικά δεδομένα.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

“Οι τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Θα πρέπει να δείξουμε ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα, για να θωρακίσουμε υγειονομικά τη χώρα μας και να προστατέψουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συμπολίτες μας. Με ομοψυχία και ενότητα θα βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη”.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο