Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Μεσσήνη 

Την ένταξη του έργου αντικατάστασης τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης υψηλής ζώνης της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, προϋπολογισμού 2.893.000 ευρώ, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζητεί ο Δήμος Μεσσήνης.

Ειδικότερα, από το δήμο και τη ΔΕΥΑΜ υποβλήθηκε πρόταση για ένταξη στην πρόσκληση που έχει εκδώσει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τίτλο “Εργα ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου  νερού”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, το έργο αφορά στην αντικατάσταση αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Μεσσήνης και αντικατάσταση του αγωγού τροφοδοσίας της παραλιακής ζώνης, ώστε το δίκτυο να μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές και στις μελλοντικές υδρευτικές ανάγκες της υψηλής ζώνης της πόλης και στις λειτουργικές απαιτήσεις του. Προβλέπεται να αντικατασταθεί το τμήμα, το οποίο βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης και παρουσιάζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα (καθημερινές βλάβες) που έχουν ως συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών και μεγάλο κόστος αποκατάστασης. Συνολικά προβλέπεται η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της υψηλής ζώνης μήκους 17 χλμ. από τα 30 χλμ. συνολικά της Δ.Κ. Μεσσήνης.

Στο επίκεντρο του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός και η ολοκληρωμένη ανακαίνιση του δικτύου ύδρευσης της υψηλής ζώνης, με την αντικατάσταση των παλαιών και ανεπαρκούς διατομής αγωγών ύδρευσης. Στόχος είναι η διασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας νερού προς τους καταναλωτές και η πλήρης κάλυψη της υδροδότησης του εντός του σχεδίου πόλης οικισμού, καθώς και η μείωση της απώλειας νερού λόγω των συχνών βλαβών στο υπάρχον δίκτυο.

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου σχεδιασμού για διάθεση ποιοτικού νερού μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο