“Ανυπότακτα Φιλιατρά”: Ζητούν επαναλειτουργία γραφείου της ΔΑΟΚ Τριφυλίας



Την επαναλειτουργία γραφείου της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και την ίδρυση Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων στα Φιλιατρά, ζητεί ο Βασίλης Σπυρόπουλος τοπικός σύμβουλος με τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά».

Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” σταθερά κι αμετακίνητα στις δεσμεύσεις τους προς τους πολίτες των Φιλιατρών και μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, γιατί αυτό επιβάλλεται, αγωνίζονται για να αναβαθμιστεί η πόλη των Φιλιατρών και τα περίχωρά της. Στο πλαίσιο αυτό της αναβάθμισης αιτούμαστε το άνοιγμα του γραφείου της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και ίδρυση Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων. Το κτήριο του ΚΕΓΕ Φιλιατρών ήταν η έδρα του γραφείου για δεκαετίες μέχρι το χρονικό εκείνο διάστημα που έκλεισε.
Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” ενόψει της τροποποίησης του οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΔ 181/2010), κάνουν πρόταση προς τον κ. περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο να προβλεφθεί στον Ο.Ε.Υ. το γραφείο της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και ίδρυση Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων στα Φιλιατρά. Οι λόγοι που πιστεύουμε ότι επιβάλλουν το άνοιγμα του συγκεκριμένου γραφείου και της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων, είναι:
α) Υπαρξη του Φιλιατρινού φράγματος: Οπου θα συσταθεί ΓΟΕΒ για τη διαχείριση του υδατικού δυναμικού 8.000.000 m3 νερού (δυναμικότητα του φράγματος) για την άρδευση 10.000 στρεμμάτων της περιοχής.
β) Ιστορικοί λόγοι: Προϋπήρχε γραφείο διεκπεραίωσης αγροτικών θεμάτων στα Φιλιατρά πριν την ίδρυση της Διεύθυνσης Γεωργίας στην Κυπαρισσία.
γ) Οικονομικοί λόγοι: Η τεράστια αγροτική παραγωγή της πόλης των Φιλιατρών όχι μόνο για τα δεδομένα του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και για όλη την Ελλάδα.
δ) Υπαρξη έτοιμων υποδομών. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” (ΚΕΓΕ) Φιλιατρών, που είναι σε άριστη κατάσταση και δεν επιφέρουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Μια απαραίτητη κτηριακή υποδομή περιστοιχιζόμενη από χώρο πρασίνου και ελαιοπερίβολο. Εκεί μπορεί να υπάρξουν πολλαπλές δραστηριότητες γύρω από τον αγροτικό τομέα ώστε να έχουμε την ευρύτερη αξιοποίηση του όλου χώρου και ταυτόχρονα να γίνει σημείο επισκεψιμότητας,
ε) Αναγκαιότητα αναβάθμισης υπηρεσιών στους πολίτες – αγρότες της περιοχής των Φιλιατρών και περιχώρων. Που σε συνάρτηση με τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα δώσει τη δυνατότητα πιο γρήγορης και πιο εύκολης πρόσβασης στις υπηρεσίες, που είναι και το ζητούμενο για μια ευνομούμενη πολιτεία. Ταυτόχρονα θα δίνει τη δυνατότητα εξοικονόμησης πολύτιμου εργασιακού χρόνου.
Πιστεύουμε ότι η θετική απόφαση του Π.Σ. σχετικά με το άνοιγμα του γραφείου της ΔΑΟΚ Τριφυλίας καθώς και της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων στα Φιλιατρά, θα κερδίσει την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και θα είναι ένα αντιστάθμισμα στη διοικητική αποψίλωση των Φιλιατρών.
Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” στα πλαίσια της συμμετρικής ανάπτυξης του καλλικρατικού δήμου και έχοντας ως στόχο τη διοικητική αναβάθμιση της αποψιλωμένης από υπηρεσίες πόλης, ζητούν το άνοιγμα και των δύο διοικητικών δομών. Ο στρατηγικός στόχος για τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” παραμένει η επαναφορά στο αυτοδιοίκητο “Δήμος Φιλιατρών” διότι αυτό συμφέρει όχι μόνο την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα».





Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο