Από την καραντίνα στον …γυναικολόγο – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Ως γνωστόν, καμία εποχή του χρόνου δεν είναι αποτρεπτική για τα ζευγάρια που επιθυμούν να «προγραμματίσουν»  την έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένειά τους.

Φαίνεται όμως, πως η περίοδος του lockdown με τον φόβο της πανδημίας, όσο και αν αυτό ακουστεί περίεργο, αύξησε τη λίμπιντο των ζευγαριών, με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να εκδηλώνονται αρκετές εγκυμοσύνες.

«Πράγματι, η περίοδος μετά το lockdown, μας δείχνει πως τα ζευγάρια δεν…βαρέθηκαν και τόσο, κλεισμένα στο σπίτι τους, αφού  τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να ασχοληθούν περισσότερο ο ένας με τον άλλο», τονίζει ο  Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Σκαρτάδος. « Και αυτό», συνεχίζει, «άρχισε τώρα να δείχνει τα αποτελέσματά του, με την αύξηση των νέων υποψήφιων γονέων, όπως αρχικά έδειξε και η αύξηση πωλήσεων των τεστ εγκυμοσύνης, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες  πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας».

Η χαλάρωση εκείνης της περιόδου, παρά τα οικονομικά προβλήματα που συσσώρευσε, έδωσε την ευκαιρία στα ζευγάρια να δεθούν συναισθηματικά περισσότερο, με την προϋπόθεση βέβαια του ισχυρού δεσμού αγάπης, γιατί στην αντίθετη περίπτωση όχι μόνο δεν ήρθαν κοντά, αλλά ενδεχόμενα διεύρυναν τον κύκλο της μεταξύ τους απόστασης, με αποτέλεσμα  «αντί να πάνε στον γυναικολόγο, να οδεύσουν προς τον δικηγόρο», θα  υπογραμμίσει χαριτολογώντας ο κ. Σκαρτάδος.

Παράλληλα όμως, στις ήδη εγκυμονούσες γυναίκες η αρχική περίοδος του lockdown έδειξε να επαυξάνει το άγχος τους, κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά και από ανασφάλεια για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εγκυμοσύνη τους, παράγοντας που με τη συνεχή ενημέρωση, όπως τουλάχιστον «εξομολογούνται» στον γυναικολόγο τους μείωσε τα επίπεδα του άγχους τους. 

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Άλμα, με 312 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – 3 ακόμη θάνατοι

Οι 28 είναι εισαγόμενες, οι 174 προέρχονται από την Αττική και οι 26 απο τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Πώς να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίποςΠώς να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίπος

Εννέα τρόποι να ελέγξετε το πρόβλημα. Ποια είναι τα καλά και τα κακά νέα για το εγχείρημα…. Περισσότερα »

Κικίλιας: 70,5% η πληρότητα ΜΕΘ CoViD-19 στην ΑττικήΚικίλιας: 70,5% η πληρότητα ΜΕΘ CoViD-19 στην Αττική

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν επιπλέον 40 θέσεις εντατικής θεραπείας…. Περισσότερα »

Επεµβατικές τεχνικές στη γυναικολογίαΕπεµβατικές τεχνικές στη γυναικολογία

H λαπαροσκοπική χειρουργική, σταδιακά πήρε τη θέση της ανοιχτής χειρουργικής τόσο σε σύνθετες καλοήθεις όσο και σε ογκολογικές παθήσεις…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο