Αστυνομικό τμήμα ή ομάδα ΟΠΚΕ στα Φιλιατρά ζητεί ο ΞύγκαςΤην επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών ή τη δημιουργία ομάδας ΟΠΚΕ με έδρα τα Φιλιατρά ζητεί ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας.

Σημειώνει δε πως με την παρουσία 5.000 αλλοδαπών στην πόλη τα πράγματα οδηγούνται σε επικίνδυνες ατραπούς.
Χαρακτηριστικά στην επιστολή -όπου επισημαίνει ότι συνυπογράφουν 500 συμπολίτες του- αναφέρει: «Ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες καταστάσεις δημιουργούνται καθημερινά στην πόλη μας. Διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρες αρπαγής παιδιών, πορνεία, κλοπές και διαρρήξεις, φασαρίες και ξυλοδαρμοί σε τόπους όπου συγκεντρώνονται αλλοδαποί μετανάστες. Στην πόλη δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα ο έλεγχος και η αστυνόμευση της περιοχής να είναι ελλιπής. Πέντε χιλιάδες αλλοδαποί από διάφορα μέρη του κόσμου στοιβαγμένοι σε αγροικίες, παλιά σπίτια, εγκαταλειμμένες κατοικίες, αναζητούν όχι πάντα με επιτυχία, το μεροκάματο σε αγροτικές εργασίες. Η σταγόνα η οποία ξεχείλισε το ποτήρι έπεσε χθες όταν Σουδανός μετανάστης απεπειράθη να απαγάγει κοριτσάκι 4 ετών. Αναστατωμένη η κοινωνία των Φιλιατρών παρακολουθεί με τρόμο την αδιαφορία της πολιτείας σχετικά με την προστασία της. Το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών το οποίο ήρθε ως αποτέλεσμα της δημιουργίας του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας, συνετέλεσε τα μέγιστα στη δημιουργία αυτής της κατάστασης. Τα πράγματα οδηγούνται σε επικίνδυνες ατραπούς. Προβλέπεται επιδείνωση. Πριν υπάρξουν ανεπανόρθωτα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης χρειάζονται δραστικά μέτρα αναχαίτισης τέτοιων φαινομένων. Το πρώτο και το βασικότερο είναι η επαναλειτουργία πάση θυσία του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών το οποίο θα πρέπει να επανδρωθεί με 20 τουλάχιστον αστυνομικούς, οι οποίοι θα επιβάλουν την τάξη στην πόλη. Ως εναλλακτική λύση προτείνεται η δημιουργία μίας ομάδας ΟΠΚΕ με έδρα τα Φιλιατρά. Η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου Τριφυλίας και η ακτίνα δράσης μιας τέτοιας ομάδας περιλαμβάνει και τις γειτονικές πόλεις.
Ευελπιστώ σε ευήκοα ώτα και αναμένω μαζί με τους συμπατριώτες μου με τους οποίους βρίσκομαι σε καθημερινή επικοινωνία, την άμεση λύση του προβλήματος. Υπηρέτησα την πόλη μου ως δήμαρχος για πολλά χρόνια. Γνωρίζω καλά τα δρώμενα σ’ αυτήν και επικαλούμαι την προσοχή των βουλευτών του νομού και κάθε αρμοδίου. Εστιάστε την προσοχή σας στο πρόβλημα το οποίο μέρα με την ημέρα μεγεθύνεται με αποτέλεσμα να υπάρξουν δυσχερέστερες συνθήκες για την επίλυσή του. Απεύχομαι να γίνω μάντης κακών. Οψόμεθα».

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο