Ασφαλής απόσταση για τον κορωνοϊό και τα 91 εκατοστά – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Η κοινωνική αποστασιοποίηση προστατεύει από τον κορωνοϊό αλλά πόση απόσταση είναι αρκετή; Ερευνητές δήλωσαν ότι ενδεχομένως έχουν την απάντηση.

Ενώ οι περισσότεροι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας συνιστούν απόσταση 1,80 εκατοστών μεταξύ ενός ανθρώπου και των άλλων, νέα επισκόπηση 172 ερευνητών από 16 χώρες, κατέληξε ότι η απόσταση 91 εκατοστών θα μπορούσε επίσης να προστατεύει σε ένα βαθμό.

Ενώ οι μάσκες και η προστασία ματιών θα μπορούσαν να προσθέτουν ακόμα περισσότερα στρώματα προστασίας, αυτές οι προφυλάξεις δεν είναι 100% σίγουρες.

Η καναδική έρευνα ανακάλυψε ότι μάσκες, προστασία ματιών και απόσταση τουλάχιστον 91 εκατοστών από ανθρώπους δίνουν τις καλύτερες πιθανότητες αποφυγής λοίμωξης.

Όσον αφορά τις μάσκες, η N95 θα μπορούσε να δίνει μεγαλύτερη προστασία από τη λοίμωξη COVID-19 σε εργαζόμενους στην περίθαλψη έναντι των απλών χειρουργικών μασκών.

Για το γενικό κοινό, οι μάσκες επίσης συνδέονται με προστασία, ακόμα και σε περιβάλλον εκτός περίθαλψης.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η απόσταση 91 εκατοστών ή περισσότερο από άλλους συνδεόταν με χαμηλότερο κίνδυνο λοίμωξης σε σύγκριση με απόσταση μικρότερη των 91 εκατοστών.

Ο κίνδυνος λοίμωξης κρατώντας απόσταση 91 εκατοστών ή περισσότερο από άνθρωπο με λοίμωξη ήταν 3% έναντι 13% όταν η απόσταση ήταν μικρότερη από 91 εκατοστά.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο The Lancet.

Πηγές: The Lancet.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο