«Αυθεντική» επιστολή του Ντίκενς αποδείχτηκε πλαστήΟ οίκος δημοπρασιών Art+Object υποχρεώθηκε να αποσύρει από τον κατάλογό του μία δήθεν αυθεντική επιστολή του Καρόλου Ντίκενς προς τον φίλο του Τζον Φόρστερ, που υπολογιζόταν ότι θα πωλούνταν έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αφού όπως διαπιστώθηκε η επιστολή ήταν πλαστή.

Τη διαπίστωση έκανε ο συλλέκτης Des Schollum, ο οποίος είναι κάτοχος μίας από τις μεγαλύτερες συλλογές επιστολών στη Νέα Ζηλανδία και έχει μεγάλη πείρα στην εξακρίβωση της αυθεντικότητας παλαιών εγγράφων. Όπως ανέφερε μιλώντας στo Stuff, αφού εξέτασε την επιστολή, που φέρει ημερομηνία 11ης Δεκεμβρίου του 1837, διέκρινε ότι «ο γραφικός χαρακτήρας είναι εντελώς διαφορετικός. Στο απαίδευτο μάτι η υπογραφή μοιάζει αυθεντική, αλλά αν συγκριθεί με μία αυθεντική υπογραφή του Ντίκενς, οι διαφορές γίνονται εμφανείς».

Η οικογένεια που πούλησε την επιστολή στον οίκο δημοπρασιών ανέφερε ότι περιήλθε στην κατοχή της τη δεκαετία του 1930 και εξεπλάγη που ήταν πλαστή. Ο Schollum υποστηρίζει ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά πλαστογραφημένων επιστολών του Ντίκενς που χρονολογούνται ακόμα και πριν από 100 ή και περισσότερα χρόνια.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο