Αυστριακός Τύπος: Έπαινοι για την επιστροφή της Ελλάδας στη νέα κανονικότητα


Κάτω από αυστηρούς όρους και με θερμοκρασίες έως και 40 βαθμούς Κελσίου, άνοιξαν το Σαββατοκύριακο όλες οι 515 οργανωμένες παραλές στην Ελλάδα, και -σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ- το άνοιγμα έγινε ομαλά, γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σε σημερινό δημοσίευμά της με τίτλο «άνοιγμα των παραλιών στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, στο δημοσίευμα παρατίθενται οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται στις οργανωμένες παραλίες και αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι επιτρέπονται μόνο 40 άνθρωποι ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα, η απόσταση μεταξύ των ομπρελών πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερα μέτρα, το πολύ δύο ξαπλώστρες μπορούν να βρίσκονται κάτω από τις ομπρέλες, τα παραλιακά μπαρ επιτρέπεται μόνο να πωλούν συσκευασμένα τρόφιμα και να μην σερβίρουν αλκοόλ. Σε περίπτωση παραβίασης, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι διαχειριστές των εγκαταστάσεων κολύμβησης αντιμετωπίζουν την απειλή κλεισίματος της επιχείρησής τους για 30 ημέρες και πρόστιμα έως και 20.000 ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, το κολύμπι στη θάλασσα επιτρεπόταν στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού μόνο σε μη οργανωμένα τμήματα των ακτών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 25 Μαΐου θα ανοίξουν επίσης οι ελληνικές ταβέρνες, τα μπαρ και τα εστιατόρια, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι την Κυριακή, ενώ, σύμφωνα με τα σχέδια της Αθήνας, ο διεθνής τουρισμός προγραμματίζεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.

«Η Ελλάδα στο δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα» έχει ως υπότιτλο σε δημοσίευμά της για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών ένδεκα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, έχει ως υπότιτλο σε δημοσίευμά της για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών ένδεκα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «η Ελλάδα στο δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα» και πογραμμίζει ότι «ενόψει της εξασθένησης της πανδημίας του κορωνοϊου, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει παραθεριστές από τη Γερμανία».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «η Ελλάδα βγαίνει βήμα-βήμα από την κρίση και επιστρέφει στην κανονικότητα», προσθέτοντας πως «η ελεύθερη κυκλοφορία αποκαθίσταται εντός της χώρας, τα ξενοδοχεία μας προετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, οι παραλίες μας είναι ξανά προσβάσιμες και οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν ξανά στο κοινό».

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η σχετική είδηση, με τίτλο «Η Αθήνα προσπαθεί να προσελκύσει Γερμανούς», στην ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF), στην οποία σημειώνεται συμπληρωματικά ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως «στόχος είναι να αποκατασταθεί η δυνατότητα για ελεύθερα και ασφαλή ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο