Αύξηση 240% στα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε 12 μέρες – Πόσα ήταν μετά το lockdown και πριν από την 1η Ιουλίου – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Αύξηση πάνω από 240%, καταγράφεται στα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 12 μέρες.

Από την 1η Ιουλίου, οπότε και άνοιξαν πλήρως τα σύνορα της χώρας, μέχρι και σήμερα, έχουν καταγραφεί συνολικά 371 νέες λοιμώξεις.

Το 12ήμερο που είχε προηγηθεί του ανοίγματος, δηλαδή από 18 έως 30 Ιουνίου, είχαν καταγραφεί 182 κρούσματα. Υπάρχει, δηλαδή, αύξηση 103,8%.

Ακόμη λιγότερες περιπτώσεις νέων λοιμώξεων είχε η Ελλάδα μετά την άρση του απαγορευτικού (lockdown). Το 12ήμερο που είχε ακολουθήσει την 4η Μαΐου, τα κρούσματα ήταν 178. Έχουμε, δηλαδή, αύξηση κατά 108,4% σε σύγκριση με εκείνο το διάστημα.

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στα εισαγόμενα κρούσματα: ήταν μόλις 67 πριν από το άνοιγμα των συνόρων, για να φτάσουν σήμερα τα 229 (αύξηση 241%).

Κρούσματα κορωνοϊού 

Σύσκεψη

Η εικόνα αυτή συνδυάζεται με μία σειρά από χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες και είναι τα εξής:

  • Υπάρχουν καθημερινά περίπου 10 κρούσματα από την περιοχή της Αττικής, ενώ από τη γεωγραφική κατανομή δεν λείπει και η Θεσσαλονίκη.
  • Τουλάχιστον 6 περιοχές της χώρας, “δίνουν” καθημερινά νέες λοιμώξεις.
  • Καταγράφονται κρούσματα, όπως στην κατασκήνωση στη Χαλκιδική, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συρροές.
  • Υπάρχουν κρούσματα με άγνωστη έκθεση (“ορφανά”), με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση της Κοζάνης.
  • Παρατηρούνται συγκεντρώσεις (όπως τα πανηγύρια), οι οποίες μπορεί να δώσουν συρροές το επόμενο δεκαήμερο.

Με αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε για τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με θέμα τον κορωνοϊό.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη και μεταξύ των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απαγόρευση των πανηγυριών.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο