Βασιλόπουλος με Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας 

Η αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας κυριάρχησε στα ζητήματα των πολιτιστικών δομών του δήμου, που συζήτησε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στελέχη του υπουργείου, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ήταν εποικοδομητική η συνεργασία και στις συναντήσεις που συμμετείχε και ο γ.γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, αναλύθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης των πολιτιστικών δομών που επιτυχώς έχουν αναπτυχθεί στο δήμο.

Σε συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Χορού, στο επίκεντρο βρέθηκε η λειτουργία του Μεγάρου, η βιωσιμότητά του και οι προοπτικές, ώστε σε σύντομο χρόνο να αποτελέσει το σημείο πολιτιστικής αναφοράς της Νότιας Πελοποννήσου. Μάλιστα, εκφράστηκε η πρόθεση συνεργασίας δήμου και υπουργείου, μέσω δράσεων που θα αποφασιστούν σε επόμενο χρόνο, για την αξιοποίηση του εμβληματικού αυτού κτηρίου.

Επισκέψεις υπήρξαν, επίσης, στο Πνευματικό Κέντρο, το ΔΗΠΕΘΕΚ και στο χώρο που υλοποιείται το έργο του Ανοιχτού Θεάτρου της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε ότι “είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς τόσο η υπουργός όσο και ο γ.γ. έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον, ώστε να ενισχυθούν οι πολιτιστικές δομές του δήμου μας. Είναι γεγονός ότι η Καλαμάτα διαθέτει μία πολύ καλή πολιτιστική βάση και στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστούμε για να αξιοποιήσουμε περαιτέρω δομές, όπως το Μέγαρο Χορού, το ΔΗΠΕΘΕΚ κ.ά. Είμαστε σε επικοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και το επόμενο διάστημα”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο