Βιβλίο του Άι Γουέιγουεϊ για το προσφυγικόΣτις 13 Οκτωβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του Κινέζου ακτιβιστή και καλλιτέχνη Άι Γουέιγουεϊ (Ai Weiwei), με τίτλο Human Flow: Stories from the Global Refugee Crisis και θέμα την προσφυγική ζωή.

Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από τις συνεντεύξεις που πήρε ο Ai Weiwei και οι συνεργάτες του από πρόσφυγες, ακτιβιστές, εργαζόμενους σε ΜΚΟ, πολιτικούς και γιατρούς για το ντοκιμαντέρ του Human Flow, που κυκλοφόρησε το 2017, ενώ περιλαμβάνει και ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος όταν γύριζε το ντοκιμαντέρ.

«Μιλώντας με τα δικά τους λόγια, οι πρόσφυγες δίνουν φωνή στις εμπειρίες τους από τη διασυνοριακή μετανάστευση, τη ζωή στους καταυλισμούς προσφύγων και τις δυσκολίες της ανοικοδόμησης της ζωής τους σε ξένα και αβέβαια περιβάλλοντα. Μιλούν για τις άσχημες συνθήκες που τους οδήγησαν στη μετανάστευση, όπως πόλεμοι, λιμοί και διώξεις, καθώς και για τις ελπίδες τους και τους φόβους τους για το μέλλον», αναφέρει σχετικά ο εκδοτικός οίκος Princeton University Press.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο