Βρετανία: «Πλημμύρισαν» οι παμπ την πρώτη νύχτα άρσης των μέτρων – Ανησυχία στις αρχές | Κόσμος


H Bρετανία προχώρησε χθες – το επονομαζόμενο «Σούπερ Σάββατο» – στο μεγάλο βήμα επανεκκίνησης της οικονομίας της μετά από τρεις περίπου μήνες αυστηρής καραντίνας, ωστόσο, οι εικόνες που κατεγράφησαν τα ξημερώματα σε πολλές παμπ, ήδη προκαλούν ανησυχία στις αρχές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας αστυνομικών, Τζον Απτερ, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες υπό την επήρεια αλκοόλ δεν πρόκειται να τηρήσουν σωστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Κρις Γουίτι, έσπευσε να προειδοποιήσει εκ νέου ότι η πανδημία «απέχει πολύ από το τέλος» της, απευθύνοντας έκκληση προς τους Βρετανούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, σημειώνει o Guardian, οι εικόνες συνωστισμού από τις παμπ στο Σόχο του Λονδίνου τη νύχτα του Σαββάτου δεν ήταν ενθαρρυντικές  

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται μαρτυρία του ίδιου του Απτερ, ο οποίος χθες το βράδυ περιπολούσε στο Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας. «Κληθήκαμε να διαχειριστούμε καταστάσεις με γυμνούς άνδρες, χαρούμενους και θυμωμένους μεθυσμένους πολίτες και τσακωμούς», περιγράφει.

«Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι υπό την επήρεια αλκοόλ δεν μπορούν και δεν πρόκειται να τηρήσουν τις αποστάσεις. Υπήρξαν και περιστατικά επιθέσεων κατά αστυνομικών», προσθέτει, ενώ, όπως τονίζεται, στην περιοχή του Νότιγχαμ τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και αρκετές παμπ αναγκάστηκαν να κλείσουν μετά από ανάλογα γεγονότα.

Πηγή: Guardian

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο