«Βόμβα» της Φινλανδίας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ – News.gr


Το Ελσίνκι ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το πακέτο ύψους 750 δισ. ευρώ που προτείνει η Κομισιόν

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας ανακοίνωσε σήμερα, ότι θα απορρίψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα Ταμείο Ανάκαμψης στην παρούσα μορφή της.

Οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν στις 19 Ιουνίου την πρόταση που παρουσίασε η Επιτροπή για το Ταμείο αυτό, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο θα προστεθεί στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2021-27, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα πακέτο συνολικού ύψους 1,85 τρισ. ευρώ για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης για τις οικονομίες που επλήγησαν από την πανδημία του κοροναϊού. Από αυτά, το 1,1 τρισ. ευρώ αφορούσε στον προϋπολογισμό της ΕΕ και τα 750 δισ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της κρίσης στις χώρες-μέλη της ΕΕ, που προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, το καθαρό όφελος για την Ελλάδα με βάση την πρόταση αυτή ανέρχεται σε 33,4 δισ. ευρώ, καθώς η συνεισφορά της για την αποπληρωμή των 750 δισ. ευρώ που θα δανεισθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις αγορές, προβλέπεται στα 10,1 δισ. ευρώ.

Σχετικά Tags

Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης Ελλάδα Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φινλανδία

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο