Γάλλος συγγραφέας «ειδικός» στους δολοφόνους αποδείχτηκε απατεώναςΑίσθηση προκαλούν στη Γαλλία οι αποκαλύψεις για τον συγγραφέα Στεφάν Μπουργκουάν (Stéphane Bourgoin), του οποίου τα βιβλία για μανιακούς δολοφόνους έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, όμως φαίνεται ότι πολλά από όσα έχει ισχυριστεί αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του, καθώς παραδέχτηκε ότι είναι μυθομανής.

Ο Μπουργκουάν, συγγραφέας περισσότερων από 40 βιβλίων και γνωστός ως ειδικός στην ανάλυση του χαρακτήρα δολοφόνων, ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι είχε πάρει συνέντευξη από 70 κατά συρροή δολοφόνους, ότι είχε εκπαιδευτεί στην περίφημη βάση του FBI στο Κουάντικο της Βιρτζίνια, καθώς και ότι η σύζυγός του είχε πέσει θύμα δολοφονίας το 1976 από έναν άνθρωπο που, όταν συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, ομολόγησε πάνω από δέκα φόνους.

Ωστόσο, ύστερα από αποκαλύψεις μιας οργάνωσης, ο Μπουργκουάν αναγκάστηκε να παραδεχτεί τα ψέματά του. Μιλώντας στον γαλλικό Τύπο, παραδέχτηκε ότι η δήθεν δολοφονηθείσα σύζυγός του δεν υπήρξε ποτέ, ότι ποτέ δεν έλαβε εκπαίδευση από το FBI και ότι είχε συναντηθεί με πολύ λιγότερους δολοφόνους από όσους ισχυριζόταν – όπως, παραδείγματος χάρη, με τον διαβόητο Τσαρλς Μάνσον, από τον οποίο δεν πήρε ποτέ συνέντευξη.

«Παραδέχομαι πλήρως τα λάθη μου. Ντρέπομαι που είπα ψέματα και που απέκρυψα κάποια πράγματα», δήλωσε στη Le Parisien ο Μπουργκουάν, ενώ μιλώντας στη Le Figaro παραδέχτηκε ότι χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια κι εξήγησε ότι έλεγε ψέματα για τη ζωή του, επειδή πάντα αισθανόταν ότι δεν εισέπραττε πραγματική αγάπη.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο