Γεμίζουν και οι κλίνες ΜΕΘ – CoViD της Αττικής – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Στα όριά τους φτάνουν και οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) CoViD της Αττικής. Η καθηγήτρια Βάνα Παναευαγγέλου ανακοίνωσε χθες πως η πληρότητά τους είναι στο 81%. Από τα στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκύπτει πως σε ορισμένες εξ αυτών η πληρότητα έχει ανέλθει στο 100%.

Ο σχεδιασμός προβλέπει άνοιγμα νέων κλινών σε χώρους, όπως χειρουργικές αίθουσες ή καρδιολογικές μονάδες, αλλά το πρόβλημα είναι η επάρκεια προσωπικού. Σε αυτή την περίπτωση, μετακινούνται γιατροί και νοσηλευτές από άλλα νοσοκομεία.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του “Σωτηρία”, όπου άνοιξαν οι 50 κλίνες ΜΕΘ με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Για να λειτουργήσει, έγιναν μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία και από άλλα τμήματα του νοσοκομείου.

Στο “Σωτηρία”, λειτουργούν σήμερα 79 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 66 είναι καλυμμένες. Με δεδομένο ότι νοσηλεύονται 120 ασθενείς στις κλινικές CoViD του νοσοκομείου, η κάλυψη των 13 κενών θέσεων είναι θέμα λίγων ημερών.

Στο “Αττικόν” λειτουργούν 23 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες έχουν καλυφθεί. Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” γέμισε η ΜΕΘ των 32 κλινών και άνοιξε η μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) 12 κλινών, όπου νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στα άλλα νοσοκομεία της Αττικής επικρατεί η εξής εικόνα:

  • “Σισμανόγλειο”: 14 κλίνες ΜΕΘ, που είναι όλες καλυμμένες.
  • “Ελπίς”: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες ΜΕΘ.
  • ΝΙΜΙΤΣ. 4 ασθενείς στις 4 κλίνες ΜΕΘ. 
  • “Γ. Γεννηματάς”. 11 ασθενείς στις 11 κλίνες ΜΕΘ.
  • “Ασκληπιείο” Βούλας: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει.
  • “Θριάσιο”: 8 ασθενείς στις 8 κλίνες ΜΕΘ.

Λειτουργούν συνολικά 201 κλίνες ΜΕΘ CoViD, εκ των οποίων είναι καλυμμένες οι 177 και οι 24 είναι κενές.

Δημ.Κ.

 

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο