Γερμανία: Περισσότερες από 2.000 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Απρίλιο – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων από τον SARS COV – 2 έχει ξεπεράσει και πάλι το όριο των 2.000, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο. Μέσα σε μια ημέρα, οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία ανέφεραν 2.194 νέες λοιμώξεις, όπως ανέφερε χθες το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI)

Ο μεγαλύτερος αριθμός των καθημερινά αναφερόμενων λοιμώξεων από SARS-CoV-2 ήταν πάνω από 6.000  και καταγράφηκε στα τέλη Μαρτίου/αρχές Απριλίου. Ο αριθμός στη συνέχεια μειώθηκε και αυξήθηκε και πάλι τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο, ο αριθμός αυτός ήταν λίγο πάνω από 2.000 (2.034). Ο αριθμός των ανιχνεύσιμων νέων λοιμώξεων είναι επίσης πιθανό να εξαρτιέται από το πόσοι άνθρωποι κάνουν το τεστ.

Από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού, τουλάχιστον 265.857 άνθρωποι στη Γερμανία έχουν  μολυνθεί με τον ιό SARS-CoV-2 . Σύμφωνα με το RKI, ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τη μόλυνση από κορωνοϊό είναι 9.371. Μέχρι χθες, περίπου 237.300 άνθρωποι είχαν επιβιώσει από τη μόλυνση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του RKI.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου, ο αριθμός αναπαραγωγής στην Γερμανία (R-value) ήταν 1,00 (προηγούμενη ημέρα: 1,04), σύμφωνα με την χθεσινή αναφορά  Αυτό σημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο έχει μολυνθεί κατά μέσο όρο από ένα άλλο άτομο. Η τιμή R αντιπροσωπεύει τα κρούσματα που έλαβαν χώρα περίπου μιάμιση εβδομάδα πριν.

Επιπλέον, το RKI αναφέρει στην τρέχουσα έκθεση την λεγόμενη επταήμερη R. Η τιμή αναφέρεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και, ως εκ τούτου, υπόκειται σε λιγότερες διακυμάνσεις σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του RKI, ο αριθμός αυτός ήταν 1,06 (προηγούμενη ημέρα: 1,00). Και δείχνει τη μόλυνση πριν από 8 – 16 μέρες.

Ο ιολόγος Christian Drosten διαπιστώνει διαφορές στον αριθμό των νέων λοιμώξεων στη Γερμανία σε σύγκριση με τον Αύγουστο. Ο αριθμός των περίπου 2.200 νέων λοιμώξεων που καταγράφηκαν  εχθές από το RKI “δεν είναι μια τυχαία διακύμανση. Τώρα βρισκόμαστε και πάλι σε άνοδο”, δήλωσε ο επιστήμονας στο Βερολίνο, όπου του απονεμήθηκε ένα τιμητικό βραβείο για το εκπαιδευτικό του έργο στην πανδημία.

“Τον Αύγουστο, η η διόγκωση των νέων λοιμώξεων οφειλόταν σίγουρα σε περιπτώσεις που εισήχθησαν από το εξωτερικό και δεν πήγαν παραπέρα στη Γερμανία”, δήλωσε ο Ντρόστεν. Ωστόσο, τα νεοδιαγνωσθέντα κρούσματα είναι λοιμώξεις που έχουν εμφανιστεί στη Γερμανία και, πάνω απ’ όλα, ενδείξεις μη εντοπισμένων κρουσμάτων στο παρασκήνιο – οι οποίες στη συνέχεια καταγράφονται στην χώρα.

“Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πρoετοιμαστούμε σε αυτό που βλέπουμε τώρα που δεν είναι παρά μία αύξηση της συχνότητας κρουσμάτων, την οποία κάποια στιγμή θα πρέπει και πάλι να ελέγξουμε” είπε ο Drosten.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική

Τι αποφασίστηκε στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της επιδημίας…. Περισσότερα »

Ελπίδες από τη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με CoViD-19Ελπίδες από τη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με CoViD-19

Η θεραπεία που δοκιμάζεται και στην Ελλάδα, φαίνεται ότι μειώνει τις επιπλοκές και τη θνησιμότητα σε σοβαρά νοσούντες…. Περισσότερα »

Σοκ, με 9 νεκρούς και 359 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊόΣοκ, με 9 νεκρούς και 359 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό

Οι 37 είναι εισαγόμενες, οι 212 από την Αττική και οι 18 από τη Θεσσαλονίκη. Καταγράφεται διασπορά – ρεκόρ, σε άλλες 33 Περιφερειακές Ενότητες…. Περισσότερα »

Αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος ηµερήσιας νοσηλείαςΑρθροπλαστική ισχίου και γόνατος ηµερήσιας νοσηλείας

Οι αρθροπλαστικές ημερήσιας νοσηλείας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού των πρωτοκόλλων γρήγορης αποκατάστασης fast track, με τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας…. Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο