Για λαϊκισμό κατηγορεί τον Νίκα ο ΤατούληςΑντιπολιτευτικά πυρά κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εξαπολύει η παράταξη του Πέτρου Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος”, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και δημαγωγία, με αφορμή ανακοίνωσή του για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

Χαρακτηριστικά η “Νέα Πελοπόννησος” αναφέρει: “Οι εξαγγελίες έργων χωρίς αντίκρισμα και οι αόριστες υποσχέσεις αποτελούσαν πάντα βασικές αρχές της πολιτικής του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής αυτής της πολιτικής, η χθεσινή ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής του κ. Νίκα, σύμφωνα με την οποία το επόμενο χρονικό διάστημα είναι ώριμα μελετητικά και θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020, έργα 221.370.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, μάλιστα αναφέρονται αναλυτικά και 15 έργα, τα οποία δήθεν είναι ώριμα και δήθεν θα ενταχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Κύριε Νίκα, εσείς προεκλογικά δεν κατηγορούσατε την περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να εντάσσονται έργα το 2019 στο ΕΣΠΑ 2014-2020, υποστηρίζοντας ότι το 2020 λήγει το πρόγραμμα, άρα δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν το 2019 και να υλοποιηθούν το 2020…!!! Ακόμα ένα ψέμα λοιπόν που λέγατε στους πολίτες, για να εξασφαλίσετε την ψήφο τους.
Σήμερα…!!! τον Νοέμβριο του 2020, χωρίς ακόμα να έχει δημοσιευθεί ούτε καν η πρόσκληση για ένταξη οδικών έργων 2014-2020, έρχεστε και λέτε ότι θα εντάξετε 15 έργα 221.370.000 ευρώ. Άρα λοιπόν, εμείς λέγαμε την αλήθεια στους πολίτες ότι το πρόγραμμα λήγει το 2023, απαντώντας στο μεγάλο ψέμα που λέγατε εσείς.
Από το σύνολο των έργων που παρουσιάζετε ως ώριμα, δεν έχουν ωριμότητα μέχρι αυτήν την στιγμή ούτε τα μισά. Τα μοναδικά έργα που είναι ώριμα μελετητικά είναι τα έργα που σας παραδώσαμε και καθυστερήσατε την ένταξή τους βρίσκοντας διάφορα προσχήματα, όπως για παράδειγμα τα τμήματα Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, Αρσινόη – Αρχαιολογικός Χώρος, Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό και βελτίωση πρόσβασης στην περιοχή του Ισθμού. Οι φαραωνικές σας εξαγγελίες είναι για έργα χωρίς αντίκρισμα, χωρίς μελετητική ωριμότητα, που στην περίπτωση της παράκαμψης Κάμπου-Σταυροπηγίου ξεπερνούν κάθε όριο μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Οι πολίτες δεν τρώνε «σανό» κ. Νίκα…”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο