ΓλωσσολύτεςΠώς βλέπουν τα παιδιά όσα σκέφτονται και γράφουν οι μεγάλοι; Έχει τρόπο η ποίηση να τα αγγίξει και να τα εμπνεύσει;

Το νέο βιβλίο της ποιήτριας Ελένης Λιντζαροπούλου δεν έρχεται για να δώσει απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα. Είναι ένα βιβλίο για να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και να παίξουμε. Είναι ωστόσο και ένα βιβλίο ζωγραφισμένο από παιδιά. Έτσι, χωρίς να μας εξηγήσει κανείς πώς λειτουργεί ο ποιητικός της λόγος στους νεαρούς αναγνώστες, θα διαπιστώσουμε πως βρίσκει δρόμο για να επικοινωνήσει και με αυτούς.

Εξάλλου, η ίδια σημειώνει στο οπισθόφυλλο: «Πάντα αγαπούσα τα ποιήματα, δεν τα ξεχώριζα σε ποιήματα για μικρούς και ποιήματα για μεγάλους. Για μένα ήταν και είναι όλα ίδια. Αυτό που διαφέρει, κάθε φορά που γράφω, είναι το σε ποιους θέλω να μιλήσω. Με αυτά τα 20+1 παιζω-ποιήματα θέλησα να μιλήσω σε όσους σκέφτονται σαν παιδιά και φυσικά σε όσους είναι. Διότι, μεγαλώνοντας, ανακαλύπτω πως κανένας δεν γνωρίζει τον έσω εαυτό μας, αυτόν που παραμένει –οδυνηρά ή χαρούμενα– παιδί. Κι έτσι, όσο νομίζουμε ότι η παιδικότητα δεν κρύβει καμία οδύνη, καμία σκιά και κανέναν πόνο, είναι βέβαιο πως δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά».

21 ποιήματα και 21 γλωσσολύτες δίνουν αφορμές σε «μικρά και μεγάλα παιδιά» να γλωσσομπερδευτούν, να ασκηθούν στην ανάγνωση και την ορθή εκφορά της γλώσσας, αλλά και να καταδυθούν ποιητικά στον κόσμο της παιδικότητας και τα βιώματά της.

Το βιβλίο εικονογράφησαν 25 μαθητές των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού (ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ).

 

Γλωσσολύτες
20+1 παιζωποιήματα, για μικρά και μεγάλα παιδιά
Ελένη Λιντζαροπούλου
Εκδόσεις Εύμαρος
48 σελ.
ISBN 978-618-5162-49-8
Τιμή €12,00
001 patakis eshop

Η Ελένη Λιντζαροπούλου είναι ποιήτρια.

Άλλα κείμενα:

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο