ΓΣΕΕ: Εκδηλη αγωνία για την επόμενη μέρα


Την «έκδηλη αγωνία» των εργαζόμενων αλλά και των ανέργων για την επόμενη μέρα, καθώς η κατάσταση στην αγορά εργασίας επιδεινώνεται λόγω κορωνοϊού, επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, «μετά τις χθεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες, το τίμημα για τους εργαζόμενους φαίνεται δυσανάλογο, με τον κίνδυνο μιας κανονικότητας χειρότερης να ελλοχεύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Η ΓΣΕΕ κρίνει απαραίτητη τη λήψη νέων επιπλέον παρεμβάσεων για να καλυφθούν οι εργαζόμενοι, με παράλληλη εντατικοποίηση των ελέγχων για να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική παραβατικότητα και η καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.
Υπογραμμίζει παράλληλα ότι την ανάγκη χρηματοδότησης της χώρας, μέσω νέων καθαρών και όχι από προσθήκη χρέους ευρωπαϊκών πόρων.

Η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα της, που είναι διαρκής και μακροχρόνιος και μαζί με τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά της Κέντρα, θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για τη στήριξη των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα εν μέσω των ιδιότυπων συνθηκών που διανύει η χώρα».

Σημειώνει τέλος ότι συνεχίζει να προσφέρει στους εργαζόμενους το σύνολο των δομών της και για την υποβολή καταγγελιών και την άμεση πληροφόρηση των εργαζομένων, μέσω της πλατφόρμας ANTI-COVID 19.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο