Δήμος Καλαμάτας: Εμπρακτη στήριξη της ανασκαφής στην Αρχαία ΘουρίαΤην απόφασή του ο δήμος να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά το σπουδαίο ανασκαφικό έργο που εξελίσσεται στην Αρχαία Θουρία έκανε γνωστή χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στη διευθύντρια των ανασκαφών Ξένια Αραπογιάννη, σε συνάντησή τους στο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ο δήμαρχος σε συνεργασία με την επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων συμφώνησαν σε κοινό βηματισμό, προκειμένου να υποστηριχθεί το ανασκαφικό έργο μέσω -μεταξύ άλλων- σταθερής χρηματοδότησης.
Από τον δήμαρχο δόθηκαν οδηγίες, προκειμένου να συνταχθεί κείμενο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου, της “Φάρις” και της Εταιρείας των Φίλων της Αρχαίας Θουρίας. Στην προγραμματική σύμβαση, 3ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης, θα καθορίζεται ως χρηματοδότηση του ανασκαφικού έργου το ποσό των 90.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για υποστηρικτικές εργασίες (προσβασιμότητα, παροχή νερού, υλικοτεχνική κάλυψη κ.ά.).
Σε δήλωσή του ο Θαν. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι “συνεχίζουμε με πράξεις να στηρίζουμε το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία. Με την κ. Αραπογιάννη έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε μέσω μίας προγραμματικής σύμβασης, ώστε να διασφαλίσουμε μία σταθερή χρηματοδότηση και υποστήριξη του σπουδαίου ανασκαφικού έργου που εξελίσσεται στην περιοχή”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο