Δήμος Μεσσήνης: Ξεκινούν οι εργασίες για την παράκαμψη του Νεοχωρίου

Δήμος Μεσσήνης: Ξεκινούν οι εργασίες για την παράκαμψη του Νεοχωρίου

[ad_1]

Δήμος Μεσσήνης: Ξεκινούν οι εργασίες για την παράκαμψη του Νεοχωρίου

Ξεκινούν οι εργασίες για την παράκαμψη του Νεοχωρίου και τη βελτίωση του δρόμου από το Νεοχώρι έως τη διασταύρωση με την 8η επαρχιακή οδό. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, στην οποία αναφέρεται επίσης ότι το εν λόγω έργο “έχει ενταχθεί, μετά από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ”.

Το υπουργείο Υποδομών εκχώρησε στον Δήμο Μεσσήνης τη δυνατότητα υλοποίησης του έργου με την υπ’ αριθμ. απόφασή του 4095/14-10-20. Δεδομένου ότι το έργο περιλαμβάνει και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, καθώς προβλέπεται νέα χάραξη για την παράκαμψη του οικισμού Νεοχωρίου και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υπόλοιπης υπάρχουσας οδού από Νεοχώριο έως την 8η επαρχιακή οδό, ο Δήμος Μεσσήνης εκκίνησε τη διαδικασία με σχετική ανακοίνωσή του.
Σημειώνεται ότι η παλαιότητα και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του υφιστάμενου δρόμου αποτελούν σημαντικό εμπόδιο πρόσβασης των κατοίκων, επικινδυνότητα στη διέλευσή του και προβλήματα στους κατοίκους του οικισμού Νεοχωρίου, καθώς ο δρόμος διέρχεται από το κέντρο του.
«Η έναρξη της διαδικασίας αυτής αποτελεί το πρώτο και καθοριστικό στάδιο για την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ευελπιστούμε ότι θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια και θα συνδέσει την ενδοχώρα του δήμου μας. Θα ενώσει μεγάλους οικισμούς, συντομεύοντας τη μεταξύ τους απόσταση, εξυπηρετώντας μια αρκετά μεγάλη περιοχή με αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, δημιουργώντας μία ασφαλή υπερτοπική συγκοινωνία για τη μετακίνηση πολιτών και τελικά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους», υπογράμμισε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις