Δήμος Οιχαλίας: Συνάντηση με προέδρους για διαχείριση απορριμμάτωνΤο θέμα της κρίσιμης κατάστασης στη διαχείριση των απορριμμάτων κυριάρχησε στη συνάντηση της δημοτικής αρχής Οιχαλίας με τους προέδρους των κοινοτήτων, την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας” στο Μελιγαλά.

Η συνάντηση, στην οποία τηρήθηκαν τα μέτρα για την αποφυγή του κορονοϊού, ήταν η πρώτη διά ζώσης μετά από 4 μήνες.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο:
“Το θέμα ανέλυσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κύριοι Ντονάς και Δημητρακόπουλος, οι οποίοι ανέφεραν ότι εκτός από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποιους, οι οποίοι προφανώς αυτό που επιδιώκουν είναι να μείνουν τα απορρίμματα στους δρόμους και στα σχολεία, όπως πριν από ένα χρόνο.
Ακόμα και σήμερα, δεν υπάρχουν νόμιμοι ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ή μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή δεν δύναται να δεχθούν απορρίμματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΦΟΔΣΑ, οι πλέον και καθολικά αρμόδιοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε οριστική λύση. Και σε αυτό οι μόνοι αναρμόδιοι είναι οι δήμοι που είναι υποχρεωμένοι, εκ του νόμου, να πραγματοποιούν απρόσκοπτα μόνο την αποκομιδή των απορριμμάτων. Επομένως τι θα έπρεπε να γίνει; Να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους και να μην πραγματοποιούμε την αποκομιδή, επειδή δεν υπάρχει νόμιμα αδειοδοτημένος χώρος; Ο Δήμος Οιχαλίας κάνει ακριβώς ό,τι κάνουν όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ζητήθηκε, λοιπόν, η στήριξη των προέδρων, εφόσον συμφωνούν με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σε αυτό το θέμα. Η στήριξη ήταν εμφανής και θετική σχεδόν από όλους τους προέδρους.
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους προέδρους, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους προς τη δημοτική αρχή, συμφώνησαν με τις έως τώρα ενέργειες της και πολλοί από αυτούς καταδίκασαν τις ενέργειες που γίνονται από ορισμένους, ώστε να παραμείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους.
Επίσης, ανέφεραν ότι η δημοτική αρχή αυτή επέδειξε υπευθυνότητα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και έως τώρα διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το θέμα των απορριμμάτων και αποδείχθηκε ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος, έχοντας υπόψη βέβαια και την πρωτόγνωρη κατάσταση που βρέθηκε να αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της πανδημίας”.
Στην αρχή της συνάντησης, η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου καλωσόρισε τους προέδρους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους (ήταν πάνω από 40 πρόεδροι σε σύνολο 52) και για την ενεργό συμμετοχή τους στα θέματα του δήμου. Ανέφερε επίσης ότι αυτή η δημοτική αρχή, τηρώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, προχωρά σε τακτικές συναντήσεις με τους προέδρους, δίνοντάς τους καθοριστικό ρόλο για τα θέματα που άπτονται στις κοινότητές τους.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενοι αντιδήμαρχοι Ντονάς, Δημητρακόπουλος, Αντωνόπουλος και Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος Δ.Σ. κ. Τσάλτας, ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Βασιλόπουλος και ο γ.γ. του Δήμου κ. Γυπατίδης και ανέλυσαν τα θέματα ενημέρωσης, που ήταν η πυροπροστασία, η πάγια προκαταβολή, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο κανονισμός καθαριότητας, η συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, η αποψίλωση χόρτων για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, η λειψυδρία και άλλα.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο