Διάγνωση της νόσου Alzheimer μέσω ρινικών εκκρίσεων – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Ερευνητές από τη Νότιο Κορέα, θεωρούν ότι ορισμένες πρωτεΐνες που βρίσκονται στις ρινικές εκκρίσεις μπορούν να δείξουν την έναρξη της νόσου.

Σε νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, επιστήμονες του Daegu Gyeongbuk Institute of Science and Technology, στην Κορέα, δείχνουν προς νέα μέθοδο διάγνωσης της νόσου Alzheimer με πολύ πιο απλό τρόπο- συλλέγοντας και αναλύοντας πρωτεΐνες σε δείγματα ρινικών εκκρίσεων.

Οι ερευνητές συνέλεξαν και συνέκριναν εκκρίσεις από τη μύτη 39 ασθενών με νόσο Alzheimer  και 21 ανθρώπων από ομάδα ελέγχου.

Ανακάλυψαν, ότι τα επίπεδα 2 συγκεκριμένων Aβ ολιγομερών ήταν σταθερά υψηλότερα σε ασθενείς με τη νόσο.

Τα επίπεδα της διαλυτής μορφής της πρωτεΐνης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να διαχωριστούν οι υγιείς από τους ασθενείς, αλλά και για να προβλεφθεί η έναρξη και εξέλιξη της νόσου Alzheimer,σε διάστημα 3 ετών.

Αν και θα χρειαστεί νέα έρευνα για την καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ Aβ ολιγομερών στις ρινικές εκκρίσεις και νοητικής εξασθένησης που συνδέεται με τη νόσο Alzheimer, τα αποτελέσματα είναι υποσχόμενα.

Τα αποτελέσματα εισάγουν νέα και απλή προσέγγιση για την αξιολόγηση της εξέλιξης της νόσου.

 

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Κορωνοϊός: Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για “μαζικό φαινόμενο”, το οποίο προκαλεί ανησυχία λόγω του εφιάλτη στη Γαλλία, κατά την πρώτη φάση της επιδημίας…. Περισσότερα »

Με περισσότερα αντισώματα κορωνοϊού οι ΕλληνίδεςΜε περισσότερα αντισώματα κορωνοϊού οι Ελληνίδες

Τετραπλάσια συχνότητα σε σχέση με τους άνδρες βρέθηκε σε μελέτη επιστημόνων, στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας…. Περισσότερα »

Συμφωνία κυβέρνησης ΗΠΑ - Moderna για 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19Συμφωνία κυβέρνησης ΗΠΑ – Moderna για 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19

Το τίμημα θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. δολάρια. Θα χορηγείται δωρεάν στους πολίτες…. Περισσότερα »

COVID-19:  Η γνώση είναι δύναμηCOVID-19:  Η γνώση είναι δύναμη

Όσα περισσότερα γνωρίζει κάποιος για τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, τόσο λιγότερο στρες για την πανδημία έχει, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα…. Περισσότερα »

COVID-19 και νευρικό σύστημαVideo – COVID-19 και νευρικό σύστημα

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείομας εξηγεί πως επηρεάζει ο COVID-19 … Δείτε το video

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο