Διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία


Συγκεντρώσεις κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων οργανώθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη έγινε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, με κεντρικό πανό όπου αναγράφονταν «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας. Όχι στα υποχρεωτικά εμβόλια, μάσκες και μαζικά τεστ». Οι διαδηλωτές, αφού πέρασαν από κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν και πάλι στην παραλία, μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Κρατώντας, μεταξύ άλλων και ελληνικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, τόσο στην Αθήνα, όσο και τη Θεσσαλονίκη, οι συγκεντρωμένοι δήλωναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με μάσκα, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπήρξε και αντίδραση για την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι διαδηλωτές, έκαψαν και ποδοπάτησαν μάσκες και φυσικά δεν τηρούσαν τα μέτρα για την προστασία από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο