Διαδικτυακή Έκθεση – Ελλάδα: «πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης


Μπορεί η πανδημία να είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση εκδηλώσεων, όμως η διαθέσιμη τεχνολογία διευκολύνει στην «προσέγγιση» των εκθεμάτων τους.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος: «με ομόφωνη απόφαση του κάλεσε, στο τέλος του 2019, τα μέλη του ΕΕΤΕ να συμμετέχουν στην διαρκή Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Για τις πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για την ανθρωπιστική κρίση και ενάντια στην «αμυντική» συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας, με τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ «πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης;»

H έκθεση είναι διαρκής και τα έργα θα παραμείνουν αναρτημένα στο site του ΕΕΤΕ www.eete.gr. Το ΔΣ του ΕΕΤΕ αποφάσισε τη συμμετοχή στις δράσεις για να υψώσουμε τη δική μας φωνή για το έγκλημα που συντελείται στη θάλασσά μας με τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία από την Τουρκία, με την ανοχή-προτροπή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ & Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα».

Δωρόπουλος Βασίλης – Προσπάθεια διάσωσης

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης αναφέρεται πως: «Το ΕΕΤΕ, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, δίνει σημαντικούς αγώνες για την ειρήνη. Ανέπτυξε δράση κατά των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, κατά της επέμβασης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, και στάθηκε ο κλάδος μας πάντα αλληλέγγυος στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Οφείλουμε και να υπερασπιστούμε την Ειρήνη και την ανθρώπινη ζωή με όλα τα μέσα. Να θυμηθούμε το στίχο του Μπρεχτ «όταν μιλάνε για ζωτικές αγορές, μιλάνε για ζωτικούς φόνους…». Ο καθένας από εμάς, έχει το δικό του τρόπο να εκφραστεί απέναντι σε αυτή την εγκληματική εξέλιξη, που έχει ως αποτέλεσμα θάνατο, δυστυχία, φτώχεια, και κύμα προσφύγων, ανθρώπων που ζουν σε απάνθρωπες -σε τραγικές- συνθήκες, θύματα κι αυτοί των οικονομικών ανταγωνισμών και των στρατιωτικών επεμβάσεων».

 

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο