διαδικτυακό εργαστήρι γραφής με τον Αλέξη Σταμάτη στο Bateau LavoirΟ Αλέξης Σταμάτης κλείνει φέτος 10 χρόνια σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, στα οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 300 μαθητές και έχουν 29 εκδοθέντα βιβλία.

Το διάστημα αυτό διοργανώνει 2 δίωρες online διαλέξεις, την Παρασκευή 5 Ιουνίου και την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, ώρα 16:00-18:00, που ως θέμα τους έχουν το πώς περνάμε από μια ιδέα στη συγγραφική πράξη.

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε όσους θέλουν να μπουν στην «κουζίνα του συγγραφέα» και να ανακαλύψουν κρυφούς τόπους και τρόπους που θα τους βοηθήσουν στη δική τους γραφή. Μέσα από τη μελέτη της πεζογραφίας και των κρυφών πηγών της, οι συμμετέχοντες θα συλλέξουν μια «εργαλειοθήκη» τεχνικών που θα εφαρμόσουν στην πράξη γράφοντας δυο δικές τους πρωτότυπες δημιουργικές ασκήσεις, έχοντας την ευκαιρία να δώσουν και να λάβουν εποικοδομητική ανατροφοδότηση για το έργο τους.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να βιώσουν στην πράξη ποιος είναι αυτός «ο άλλος τρόπος να δεις», μέσα από τον οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο συγγραφέας. Μέσα από μια αμφίδρομη διαδικασία, θα σηκώσουν «την κουρτίνα εργασιών» του δημιουργού και θα δουλέψουν πάνω στις τεχνικές, τη δομή, τους αρμούς ενός βιβλίου. Ταυτόχρονα, θα εξερευνήσουν πώς το μυθιστόρημα αλληλοεπιδρά με τον κόσμο. Θα καταδυθούν στο «πώς» και το «γιατί» των κείμενων, στο «εργαστήριο» της συγγραφικής πράξης.

Και, μια και οι δυο βασικές συμβουλές για κάθε επίδοξο συγγραφέα είναι «Διάβαζε» και «Γράφε», οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να συνεχίσουν σε έναν δεύτερο κύκλο σεμιναρίων, όπου θα διερευνήσουν τις δικές τους μοναδικές συγγραφικές φωνές. Θα προσδιορίσουν και θα αναλύσουν διαφορετικά στιλ γραφής και πράξης μέσα από αποκλειστικά δικά τους γραπτά.

Ημερομηνία εργαστηρίων: Παρασκευή 5 Ιουνίου & Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020
Ώρα: 16:00-18:00
Κόστος: 70 ευρώ οι 2 online συναντήσεις (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%)
Τρόποι εξόφλησης: κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, μέσω POS.
Ηλεκτρονική εγγραφή στην ιστοσελίδα: www.bateaulavoir.gr

Απαραίτητη κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 6982918925, 6980867917 & στην ιστοσελίδα www.bateaulavoir.gr

Το Bateau Lavoir είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικών δραστηριοτήτων και τεχνών.
Έδρα: Ιλισίων 4, Νέα Κηφισιά

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο