Διαδικτυακό πρόγραμμα για παιδιά στην Τριφυλία

[ad_1]

Τη μαγεία των Χριστουγέννων, διαφορετικά λόγω της πανδημίας, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά στην Τριφυλία σε ένα χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό χωριό.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου αποφάσισε την εγκατάσταση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του δήμου, όπου τα παιδιά με συγκεκριμένο κωδικό θα μπορούν να παρακολουθούν πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση τονίζεται ότι το Νομικό Πρόσωπο θα εξασφαλίσει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα από το «Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό» που θα εγκατασταθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και με κωδικό χρήσης τα παιδιά θα μπορούν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Η πλατφόρμα θα εκπέμπει καθημερινά για 16 ώρες το 24ωρο, εκ των οποίων οι 6 ώρες live, ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό δημιουργικό πρόγραμμα έως τις 3 Ιανουαρίου.
Το χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό χωριό θα περιέχει: Ζωντανή σύνδεση με το χωριό του Αϊ-Βασίλη, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας και συναρπαστικές στιγμές της καθημερινότητάς του. Καθημερινή σύνδεση με το εργοστάσιο των παλιών παιχνιδιών και καθοδηγούμενα μαθήματα παιξίματός τους. Γνωριμία με έναν καινούργιο φίλο, τον Ε; ΤΙ; και τη ζωή του στον μακρινό πλανήτη των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Γνωριμία του εξωγήινου αγαπημένου φίλου μας με έναν «εξερευνητή της Γης», που θα του μάθει πάρα πολλά πράγματα για τον πλανήτη μας και εμάς τους γήινους. Μουσικές συναυλίες από τον Σπύρο Λάμπρου και τη χορωδία του. Παιδικές συναυλίες, εκπαιδευτικά μουσικά βίντεο και live karaoke. Συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη, θεατρικό παραγωγό και συγγραφέα Τάσο Ιωαννίδη, δημιουργό του project “Λάχανα και Χάχανα”, που θα παρουσιάσει στα παιδιά αγαπημένα τραγούδια, καθώς και αποσπάσματα παλιών και νέων θεατρικών του έργων και πολλές επιμορφωτικές δράσεις για παιδιά. Ζωντανή συνομιλία με στρουμφάκι. Καθημερινή περιήγηση στο Μουσείο Χαμένων Αξιών και γνωριμία μαζί τους (η αξία της αγκαλιάς, το φιλί στον παππού και στη γιαγιά, η αξία της σκανταλιάς, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι, η χαρά της προσμονής του Αϊ-Βασίλη). Καθημερινό σίριαλ με την ιστορία του Σκρουτζ. Καθημερινό σίριαλ με την ιστορία των Χριστουγέννων από κούκλες. Σκηνές από τις ζωές των ξωτικών και η απενοχοποίηση της σκανταλιάς. Καθοδηγούμενα μαθήματα κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, καρτών διακόσμησης, ζωγραφικής, χριστουγεννιάτικων γλυκών και ζαχαρωτών. Magic lessons από γνωστό και καταξιωμένο μάγο. Μαθήματα θεάτρου σκιών (κατασκευή και χειρισμός φιγούρας). Εκμάθηση χριστουγεννιάτικων χορογραφιών από το ξωτικό των Χριστουγέννων. Αφήγηση χριστουγεννιάτικων παιδικών ιστοριών και παραμυθιών από αγαπημένους ηθοποιούς των παιδιών αποκλειστικά γι’ αυτά. Βραβευμένες παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθεάτρου, μαριονέτας και Καραγκιόζη, ειδικά μαγνητοσκοπημένες για τα παιδιά. Διαγωνισμός καλύτερης χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σπιτιού και δέντρου (με φωτογραφίες από drone). Διαγωνισμός δημιουργίας για το γούρι της χρονιάς. Ζωντανή επιμορφωτική στήλη με θέματα τέχνης και φύσης. Φιλοζωική δράση και γνωριμία με αγαπημένα ζώα των Χριστουγέννων (ταράνδους,
ελάφια κ.ά.). Παιχνίδια με χριστουγεννιάτικα θέματα και δυνατότητα επαναπροβολής βίντεο προηγούμενων ημερών. Εκτυπώσιμες χρωματικές σελίδες. Ιστορίες και μουσική ύπνου.
Το κόστος του χριστουγεννιάτικου διαδικτυακού χωριού ανέρχεται στο ποσό των 5.500 χωρίς ΦΠΑ, συνολική δαπάνη 6.820 ευρώ.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο