Διακοπή των μοριακών ελέγχων ανίχνευσης στη Σύρο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με τους μοριακούς ελέγχους για την πρόληψη  και ανίχνευση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, οι οποίοι διεξάγονται στη Σύρο, προχώρησε την Τετάρτη η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας σταματάει η διενέργεια μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Σύρου το οποίο είναι το μεγαλύτερο Νοσοκομείο των Κυκλάδων.

Αιτία που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι ότι ο Μοριακός Αναλυτής απομακρύνεται από το Νοσοκομείο της Σύρου και θα εγκατασταθεί σε άλλο μέρος.

«Έτσι δεν ελέγχεται η πανδημία στα νησιά» καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι.

Στο Νοσοκομείο της Σύρου εγκαταστάθηκε τον Ιούνιο μοριακός αναλυτής από Δωρεά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Εν συνεχεία απεγκαταστάθηκε το εν λόγω μηχάνημα και παραχωρήθηκε στο Κέντρου Υγείας Μυκόνου.

Στο Νοσοκομείο της Σύρου εγκαταστάθηκε αναλυτής πολύ μεγαλύτερων δυνατοτήτων. Οργανώθηκε το εργαστήριο, προσλήφθηκε και εκπαιδεύτηκε προσωπικό και τώρα που ξεκίνησε να δουλεύει τον παίρνουν τον αναλυτή από την Σύρο. 

Τα τεστ που λαμβάνονται στο Νοσοκομείο και την περιοχή θα στέλνονται στην Αθήνα και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δύο ημέρες. 

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει την ανάγκη διενέργειας μαζικών προληπτικών τεστ στην κοινότητα ειδικά στις τουριστικές περιοχές για τον έλεγχο του ιού. Αποδυναμώνουν από εξοπλισμό τα νησιά σε τουριστική περίοδο. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Σύρου ζητούν ενημέρωση για τα κρούσματα στην Σύρο καθότι η Διοίκηση δεν τους ενημερώνει. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν να παραμείνει ο μοριακός αναλυτής στο νησί.» επισημαίνουν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ.κ. Μιχάλης Γιαννακός και Χρήστος Παπαναστάσης.

naftemporiki.gr

 

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο