Διαφωνίες Μπούζα για βιολογικό Πεταλιδίου“Ναι στον βιολογικό του Πεταλιδίου, όχι όμως σε νέες εστίες ρύπανσης” δηλώνει η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, καλώντας παράλληλα το Δήμο Μεσσήνης να προστατέψει το περιβάλλον.

“Ήρθε προς ψήφιση λοιπόν μία μελέτη 12 ετών, για τον βιολογικό του Πεταλιδίου-Καλαμακίου, με τεχνολογία παρωχημένη, που αφορούσε το μακρινό χθες και δεν συμβιβάζεται με την Κοινοτική Οδηγία για το Περιβάλλον, αφού αφορούσε επεξεργασία λυμάτων Τύπου 2, στην οποία ήταν απαραίτητη για την χωροθέτηση του βιολογικού η γειτνίαση με αποδέκτη. Στο προκείμενο, ο αποδέκτης είναι ο ποταμός Τζάνε που εκβάλλει στον Μεσσηνιακό Κόλπο” αναφέρει μεταξύ άλλων με γραπτή δήλωση της η κ. Μπούζα και καταλήγει:
“Ελπίζω, η δημοτική αρχή Μεσσήνης να απομακρυνθεί από την πίεση προκατόχων της, για συνέχιση μίας αδιέξοδης λύσης και να κατανοήσει πως η συνέχιση του έργου με παρωχημένη τεχνολογία, θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση την ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου και θα δημιουργήσει νέες εστίες ρύπανσης. Οφείλει μετά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όσα αρνητικά ανέδειξε η συζήτηση του θέματος, να προχωρήσει άμεσα σε νέα επικαιροποιημένη μελέτη, όπως προτάθηκε από όλες τις πτέρυγες του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα ακολουθείται η σύγχρονη τεχνογνωσία της 3βάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που δεν απαιτεί αποδέκτη και μετά να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πλαίσιο προς υλοποίηση”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο