Ειδικά συλλεκτικά φιλοτελικά προϊόντα από τα ΕΛΤΑ


Στην έκδοση ειδικών συλλεκτικών φιλοτελικών προϊόντων για την Ελληνική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, προχώρησαν τα ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Από τις 15 Μαΐου 2020 και για έξι μήνες, η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με κεντρικό θέμα την συμπλήρωση 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πέρυσι, η Ελληνική Προεδρία θα δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Για να τιμήσουν το γεγονός, τα ΕΛΤΑ εκδίδουν συλλεκτικά φιλοτελικά προϊόντα στα οποία απεικονίζεται το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας, αποτέλεσμα διαγωνισμού μεταξύ φοιτητών γραφιστικών τεχνών, καθώς και έργο του ζωγράφου και Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκου Κατζουράκη. Το τελευταίο, όπως σημειώνει ο Υπ. Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, στο Ειδικό Συλλεκτικό Λεύκωμα, «απεικονίζει τον Παρθενώνα, βάση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και ένα σμήνος γερανών (ο γερανός κατά την Αρχαιότητα ήταν το πτηνό σύμβολο της Δικαιοσύνης), που ίπταται ανοδικά».

Την ημέρα ανάληψης της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την χώρα μας, Παρασκευή 15 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 13:00, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ (Αιόλου 100, 1ος Όροφος), θα πραγματοποιηθεί σφράγιση με αναμνηστική σφραγίδα που έχει φιλοτεχνηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό».

Τα ειδικά συλλεκτικά προϊόντα που κυκλοφορούν με αφορμή την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης:

Τα παραπάνω προϊόντα θα διατίθενται από την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 από

Ø Το ηλεκτρονικό κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων www.elta.gr

Ø το Κατάστημα Post Collection – Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο, Λυκούργου 5 και Απελλού, Αθήνα

Ø το Κεντρικό Ταχ. Κατάστημα Θεσσαλονίκης, Βασ. Ηρακλείου 38

Ø το Κεντρικό Ταχ. Κατάστημα Πειραιά, Φίλωνος 36

Ø το Κεντρικό Ταχ. Κατάστημα Πατρών, Μαιζώνος 32 και

Ø σε επιλεγμένα Ταχ/κά Καταστήματα του Δικτύου, κατόπιν αιτήσεως στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού

Επειδή τα προαναφερόμενα φιλοτελικά προϊόντα θα εκδοθούν σε περιορισμένο αριθμό, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των παραγγελιών.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν αποτυπώματα της Αναμνηστικής Σφραγίδας μπορούν να στείλουν ταχυδρομικώς τα αντικείμενά τους μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020 στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, Αιόλου 100 (1ος Όροφος) – 101 88 ΑΘΗΝΑ. Σημειώνεται ότι η ημερομηνία αποστολής θα αποδεικνύεται από το χρονολογικό σήμαντρο του Καταστήματος κατάθεσης. Εννοείται ότι τα Φιλοτελικά αντικείμενα, που δεν θα προσκομίζονται αυτοπροσώπως κατά την ημέρα της σφράγισης, πρέπει να φέρουν το ονοματεπώνυμο και την πλήρη διεύθυνση του αποστολέα για να είναι δυνατή η επιστροφή τους στους ενδιαφερόμενους.

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο