Ελάχιστα θετικά δείγματα για κορωνοϊό στο Σύνταγμα – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Πολύ χαμηλά ποσοστά θετικών στον κορωνοϊό δειγμάτων, ανέδειξαν οι σημερινές εξετάσεις που γίνονται στον σταθμό Συντάγματος του Μετρό.

Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί περίπου 2.000 δωρεάν τεστ (rapid tests), από τα οποία έχουν προκύψει 20 θετικά δείγματα. 

Το ποσοστό θετικών δειγμάτων είναι μόλις 1%, όταν στο σύνολο της χώρας καταγράφονται ποσοστά άνω του 2%, ενώ χθες σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ 6,053%.

Στο Σύνταγμα βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε σημαντικούς τους ελέγχους στον σταθμό του Μετρό, καθώς μεγάλο τμήμα του πληθυσμού χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

“Είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους Δημόσιας Υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα θα στέλνονται με SMS:

“Τα κλιμάκια διεξάγουν το τεστ, το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και εμείς μπορούμε να καταχωρούμε στη βάση μας τα δεδομένα”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε ότι στα πρώτα 350 τεστ βρέθηκαν 6 θετικά. Σημείωσε πως η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη.

“Δεν χρειάζεται να πάει μία περιοχή στο κόκκινο, ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Πρέπει όλοι μας, σε όλη τη χώρα, καθημερινά, μάσκα, απόσταση και πλύσιμο χεριών” ανέφερε.

Δημ.Κ.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο