ΕΛΑΣ: Πέντε συλλήψεις και έξι αστυνομικοί τραυματίες κατά τα επεισόδια στη Μαλακάσα


Πέντε άτομα συνελήφθησαν και έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στη Μαλακάσα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν ομάδα 400 περίπου ατόμων συγκεντρώθηκε στον κόμβο Μαλακάσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας που βρίσκονται στην περιοχή. Μετά τις ομιλίες, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν οργανωμένα για να αποκλείσουν την Εθνική Οδό και να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο σημείο, προκειμένου να τους αποτρέψουν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό. και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «δέχθηκαν επανειλημμένες επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, που χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα στην προσπάθειά τους να τις διασπάσουν».

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και αφού ξήλωσαν το συρματόπλεγμα του παράδρομου προς τον κόμβο Μαρκοπούλου, 60 περίπου εξ αυτών εισήλθαν στην Εθνική Οδό. «Οι αστυνομικές δυνάμεις, αν και εδέχθησαν εκ νέου επιθέσεις με πέτρες, τους απομάκρυναν από το σημείο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για τα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν έξι αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

naftemporiki.gr

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο