Ενίσχυση των ταξί ζητούν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της ΠελοποννήσουΝα καταβληθεί οικονομική ενίσχυση στους επαγγελματίες ταξί, ιδιοκτήτες κι εργαζόμενους, ζητούν οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με αναφορά τους προς το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι βουλευτές κατέθεσαν την επιστολή του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, σχετικά με την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στα ταξί, ιδιοκτητών και μη.
Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική αναφορά, οι συνέπειες της πανδημίας έχουν ως αποτέλεσμα, τα ταξί να έχουν πτώση τουλάχιστον 80% στο μεταφορικό έργο και οι επαγγελματίες να αδυνατούν να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους (συντήρηση, ασφάλιση, κ.λπ.). Επισημαίνουν ότι “χωρίς τουριστική κίνηση, αθλητικά και καλλιτεχνικά γεγονότα και με ελαχιστοποιημένη κινητικότητα των μονίμων κατοίκων των περιοχών, σύντομα τα ταξί θα ακινητοποιηθούν”.
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες από τον αρμόδιο υπουργό για α) την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε δικαιούχους που ακόμη δεν το έχουν λάβει, β) την ένταξη των εργαζομένων ταξί, ιδιοκτητών και μη, στο επίδομα των 800 ευρώ για το μήνα Μάιο και γ) τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο ταξί από το 24% στο 13%.
Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης (Μεσσηνίας), Γιώργος Ψυχογιός (Κορινθίας), Σταύρος Αραχωβίτης (Λακωνίας), Γιάννης Γκιόλας (Αργολίδας) και Γιώργος Παπαηλιού (Αρκαδίας).

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο