Ενδιαφέρον από Οσκαρικό σκηνοθέτη για γυρίσματα στην Ελλάδα


Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης για να επισκεφθεί τη χώρα μας τον Ιούλιο για να κάνει ρεπεράζ σε επτά νησιά της χώρας μας, για την νέα ταινία θρίλερ που ετοιμάζει.  Ήδη από την αρχή του χρόνου πολλές ξένες κινηματογραφικές εταιρείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για γυρίσματα στην χώρα μας μέσα στο 2020, ωστόσο η πανδημία οδήγησε σε αναστολή της δραστηριότητας των στούντιο και σε ακύρωση ή αναβολή πολλών ταινιών ή και σήριαλ.

Το γεγονός ότι η χώρα μας αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία αποτελεί καλή ευκαιρία για να προσεγγίσει περισσότερες ξένες κινηματογραφικές παραγωγές.

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας από 18 Μαΐου ενημερώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο εκπληκτικά μέρη για γυρίσματα αλλά και ότι είναι covid-safe, χώρα υγειονομικά ασφαλής.

Ήδη, μεγάλος, βραβευμένος με Όσκαρ, σκηνοθέτης, έχει κλείσει γυρίσματα στην Ελλάδα, για το θρίλερ που ετοιμάζει με γνωστούς ηθοποιούς.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο  Πάνος Κουάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, έχει επιλέξει επτά ελληνικά νησιά, ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν ή το φθινόπωρο ή την άνοιξη του 21

Στα εργαλεία προσέλκυσης ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών είναι και το λεγόμενο Cash Rebate, η επιστροφή του 35% των δαπανών που θα κάνουν στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, οι εταιρείες παραγωγής.

75.000.000 ευρώ έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την 4ετία 2018-2022 για τον σκοπό αυτό.

Τελευταίο παράδειγμα του σημαντικού οικονομικού οφέλους από γυρίσματα στην Ελλάδα είναι η προσεγμένη αγγλική σειρά «Οι Ντάρελ», οι 4 κύκλοι της οποίας γυρίστηκαν στην Κέρκυρα από το 2016 έως το 2019.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ματίνα Καλτάκη

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο