Ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας για τα σκευάσματα λευπρορελίνης depot – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Οι κάτοχοι αδειών κυκλοφορίας σκευασμάτων λευπρορελίνης depot σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ενημέρωσαν τους επαγγελματίες υγείας για τα κάτωθι:

Σκευάσματα λευπρορελίνης depot: πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες για την ανασύσταση και τη χορήγηση για να μειώσετε τον κίνδυνο λαθών στον χειρισμό που μπορεί να οδηγήσουν σε έλλειψη αποτελεσματικότητας.

Τα σκευάσματα λευπρορελίνης depot θα πρέπει να παρασκευάζονται και να χορηγούνται μόνο από επαγγελματίες υγείας που είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία. Οι ασθενείς δεν θα πρέπει να ενίουν το φάρμακο στον εαυτό τους.

Τα λάθη στο χειρισμό σχετίζονται με την πολυπλοκότητα της διαδικασίας ανασύστασης, η οποία περιλαμβάνει πολλαπλά στάδια.

Έχουν αναφερθεί λάθη στο χειρισμό depot σκευασμάτων λευπρορελίνης, τα οποία μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα έλλειψη αποτελεσματικότητας.

Τα σκευάσματα αυτά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, του καρκίνου του μαστού, για παθήσεις που επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας (ενδομητρίωση και ινομυώματα μήτρας) και για την πρόωρη ήβη.

Συμπεριλαμβάνουν εμφυτεύματα καθώς επίσης και κόνεις και διαλύτες για την παρασκευή ενέσιμων διαλυμάτων.

Πηγές: https://www.eof.gr/c/document_library/get_file?uuid=aa18756b-ea3f-456a-bf0d-95f68572cb60&groupId=12225

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Ηλίας Μόσιαλος: Πώς θα γίνουν πραγματικά αποδοτικές οι υπηρεσίες υγείας

Η ποσότητα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ποιότητα – γι’ αυτό και το σύστημα υγείας χρειάζεται στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι απλώς περισσότερες δαπάνες…. Περισσότερα »

Kορωνοϊός: 32 νέα κρούσματα, 14 εισαγόμενα, 3 νέοι θάνατοιKορωνοϊός: 32 νέα κρούσματα, 14 εισαγόμενα, 3 νέοι θάνατοι

14 εισαγόμενα κρούσματα, 6 στην Αθήνα, 8 στην Θεσσαλονίκη, 1 στην Ξάνθη, 1 στο Ηράκλειο,1 στην Εύβοια, και 1 στην Μαγνησία…. Περισσότερα »

Η σύγχρονη αντιμετώπιση της ανδρικής ακράτειαςΗ σύγχρονη αντιμετώπιση της ανδρικής ακράτειας

Ποιες οι αιτίες, πως γίνεται η διάγνωση και θεραπεία… Περισσότερα »

Πώς πρέπει να είναι το νέο ΕΣΥ: Οι βασικές προϋποθέσειςΠώς πρέπει να είναι το νέο ΕΣΥ: Οι βασικές προϋποθέσεις

Πρέπει να εκπληρώσουμε τέσσερις βασικές προϋποθέσεις, για να έχουμε ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο οποίο οι επενδύσεις θα πιάνουν πραγματικά … Περισσότερα »

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο