Εντατικοποίηση ελέγχων και μέτρα για τα νέα κρούσματα κορονοϊού


Εντατικοποίηση των ελέγχων και λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο όπου χρειαστεί, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα.

Συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων-Χαρδαλιάς: Χωρίς έκπτωση στην υγεία το άνοιγμα της αγοράς-Ν. Παπαθανάσης: Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα βρίσκονται παντού (video)

Από τη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για να ανακοινωθεί, αλλά σημείωσε ότι το κυβερνητικό επιτελείο αξιολογεί τα δεδομένα και χαράζει τη στρατηγική για την επόμενη ημέρα. Αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο ιός είναι εκεί έξω. Είναι σε ύφεση, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τόνισε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ακολουθούν όλοι τους κανόνες ατομικής προστασίας και τις οδηγίες των ειδικών.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να κηρύξει η κυβέρνηση τοπικό lockdown σε κάποιες περιοχές εάν χρειαστεί, είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει σε μια φάση που δεν συζητάμε για οριζόντια σενάρια αλλά πάντοτε για σενάρια υπερτοπικού χαρακτήρα, ενώ για τα κρούσματα στον Εχίνο της Ξάνθης είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο