Εξηγήσεις από ΔΕΥΑ Μεσσήνης για θολό νερό σε χωριά



Εξηγήσεις για τη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει θολότητα στο νερό σε περιοχές που υδρεύονται από τις πηγές του Αγίου Παύλου, δίνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Μεσσήνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Το Σάββατο 11-7-2020 και κατά τις πρωινές ώρες ενημερωθήκαμε για πρόβλημα θολότητας νερού στη Μεσσήνη και στις Τ.Κ. που υδροδοτούνται από τις πηγές του Αγίου Παύλου. Αμέσως διαπιστώσαμε ότι είχε παρουσιαστεί πρόβλημα (ρήγμα) στη νέα γεώτρηση. Το πρόβλημα αυτό εν πολλοίς οφείλεται στον υποβιβασμό του εν λόγω υδροφορέα λόγω της πρωτοφανούς ανομβρίας και της υπεράντλησης. Η επιχείρηση προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού του δικτύου των δεξαμενών και παράλληλα μέσω του Δήμου Μεσσήνης ενημερώσαμε τους πολίτες. Η ΔΕΥΑΜ δεν μπορούσε να προβλέψει τη βλάβη, όμως κινήθηκε αστραπιαία και εργάστηκε για πολλές ώρες, προκειμένου να την αποκαταστήσει. Επισημαίνουμε ότι το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με τα υδατικά συστήματα – υδροφορείς να πιέζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε το πρόβλημα και να συμβάλουμε, αλλάζοντας τις συνήθειές μας αναφορικά με τη χρήση του νερού, ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε.

Τέλος θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα και να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το νερό από τις πηγές του Αγίου Παύλου, το οποίο υδροδοτεί τη Μεσσήνη και τις Τ.Κ. είναι άριστης ποιότητας. Η ευθύνη στη διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας!”.

 





Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο